http://www.hukukihaber.net/ozel-hukuk/hkim-kadindi-beni-magdur-etti-h19786.html internet sitesinin 29.12.2011 günlü yayınında müvekkilin verdiği bir bir mahkeme kararı habere konu edilmiş ve gazetenin birinci sayfasında üst başlık olarak “Aldatan Kadını Koruyan Kadın Yargıç” ifadesinin hemen altında müvekkilin verdiği bir kararla ilgili haber yayınlanmıştır.

Habere konu boşanma davasında, dava dilekçesi, TMK’nın 166/1 maddesinde açıklanan şiddetli geçimsizlik nedenine dayalı olarak düzenlenmiş ve mahkeme de yargılamada bu nedenleri araştırmıştır. Diğer bir anlatımla, zina ve aldatmaya dayalı bir boşanma davası ikame edilmemiştir.
Davalı karşı davacı kadın, karşı davasında şiddet, hakaret ve aldatmaya dayalı şiddetli geçimsizlik sebebi ile boşanma talep etmiştir.

Her iki tarafın karşılıklı iddiaları ile temellendirdikleri tüm delilleri toplanmış ve bu delillerden, her iki tarafın da “güven sarsıcı davranışları” nedeni ile kusurlu oldukları, ancak davacı kocanın davalı kadına uyguladığı sözel ve psikolojik şiddet nedeni ile davalı kadına nazaran daha ağır kusurlu olduğu kabul edilmiştir. Esasen boşanma davasından evvel, davacı koca eşi davalıyı dövmüş, fiziksel şiddet uygulamış ve Kadıköy 1. Aile Mahkemesi’nin 2004/277 Esas 2005/982 Karar sayılı boşanma dosyasında, 4320 Sayılı Kanuna dayalı tedbir kararı ile bir müddet evden ve davalı kadının işyerinden uzaklaştırılmış, böylece eşler ayrı yaşamışlar ve yeniden çocukları için bir araya geldiklerinden ve boşanma dosyası da işlemsiz bırakıldığından, haberdeki iddiacı kocanın bu fiili de eşi davalı kadın tarafından affedilmiş olduğu kabul edilerek sonradan açılan bu boşanma davasındaki sebeplerin dışında bırakılmıştır. 
Ayrıca habere konu edilmiş karar, mahkeme faaliyeti sonunda verilmiş bir karar olup, henüz temyiz aşamasını tamamlayarak kesinleşmiş değildir.

Hal böyle iken; daha ağır kusurlu kocanın beyanları ile yetinilerek, etraflıca araştırma ve soruşturma yapılmadan ve zarar verme kastı ile müvekkilin kişilik hakları ihlal edilecek şekilde internet medyasında içerik yayınlanması, 5651 Sayılı Kanun’un 9. Maddesine ve Basın İlkelerine aykırılık oluşturmaktadır.

Durum saygı ile Kamuoyuna duyurulur.

Kadıköy 3. Aile Mahkemesi Hâkimi
Gülay BERKAY adına
Av. Yasemin KUMBARACIBAŞI