Ankara Üniversitesinden:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ CEZA, İNFAZ HUKUKU VE KRİMİNOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 15/3/2017 tarihli ve 30008 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ankara Üniversitesi Ceza, İnfaz Hukuku ve Kriminoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8 – (1) Müdür; Üniversite öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından iki yıl için görevlendirilir. Süresi sona eren Müdür yeniden görevlendirilebilir.

(2) Müdür, Üniversite öğretim üyeleri arasından iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektörün onayına sunar. Müdür yardımcıları Müdürün verdiği işleri yaparlar. Müdür yardımcılarının görevi, Müdürün görev süresinin sona ermesiyle biter. Müdür yardımcıları oy hakları olmaksızın Yönetim Kurulu toplantılarına katılırlar.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yönetim Kurulu, Müdür ile Üniversitedeki öğretim üyeleri arasından Üniversite Yönetim Kurulunun önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilen dört üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Danışma Kurulu; Müdürün teklifi ile Rektör tarafından görevlendirilen en fazla yirmi üyeden oluşur. Üniversite öğretim üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve alanlarında uzman kişiler Danışma Kurulu üyesi olabilir. Üniversite öğretim üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve alanlarında uzman kişiler Merkezin etkinlik alanları ve disiplinlerarası uzmanlık alanları göz önünde bulundurularak görevlendirilir. Danışma Kurulu üyeleri iki yıl süre ile görev yaparlar. Danışma Kurulu üyeliği sona erenler yeniden seçilebilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ankara Üniversitesi Rektörü yürütür.