Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden:

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 30/10/2009 tarihli ve 27391 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin başlığı “Merkezin faaliyet alanları” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin başlığı ve birinci fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Merkezin yönetim organları ve görevleri”

“Merkezin yönetim organları şunlardır:”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 8 – (1) Müdür, öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir. Süresi dolduğunda Rektör tarafından tekrar görevlendirilebilir. Müdür, görevlendirildiği usul ile görevden alınabilir. Müdürün görevi başında bulunmadığı zamanlarda, görevlendireceği yardımcılarından biri Müdüre vekalet eder. Müdür yardımcılarının da görevi başında bulunamadığı durumlarda Müdürün görevlendireceği Yönetim Kurulu üyelerinden birisi Müdüre vekâlet eder. Vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni Müdür görevlendirilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9 – (1) Müdürün görevleri; Yönetim Kurulunun aldığı kararları ve hazırladığı çalışma programını uygulamak, birimleri Merkezin amaçları doğrultusunda yönetmek, eğitim programlarının başarılı ve amaca uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almak, Yönetim Kurulu ve Danışma Kuruluna başkanlık yapmak, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili olarak taraflarla görüşmeler yapmak, projeler hazırlamak ya da hazırlatmak, faaliyet raporunu hazırlamak, hazırlanan projeleri ve raporları Yönetim Kuruluna ve Danışma Kuruluna sunmak, Merkez adına her türlü iletişimi ve iş birliğini sağlamak, ilgili mevzuat hükümlerine göre Rektör tarafından verilen diğer görevleri yapmaktır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Müdür yardımcısı ve görevleri

MADDE 10 – (1) Müdür, Yönetim Kurulu üyelerinden en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirir. Müdürün katılmadığı toplantılara görevlendireceği müdür yardımcısı katılır ve Müdürün görevde bulunmadığı sürelerde Müdüre vekâlet eder.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 11 – (1) Yönetim Kurulu, farklı anabilim dallarındaki Danışma Kurulu üyeleri arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilen yedi asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Süresi biten üyeler tekrar görevlendirilebilir. Süresi dolmadan ayrılan üyelerin ya da boşalan üyeliklerin veya üç aydan fazla yurt dışında görevlendirilen üyelerin yerine yedek üyelerden kalan süreyi doldurmak üzere Rektör tarafından görevlendirme yapılır.

(2) Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine salt çoğunlukla toplanır ve Müdür tarafından hazırlanan gündem maddelerini görüşerek oy çokluğuyla karar alır. Oylamada eşitlik olması halinde Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış kabul edilir. Yönetim Kurulu toplantılarına mazeretsiz olarak üç kez üst üste katılmayan üyenin görevi kendiliğinden sona erer.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“a) Merkezin çalışmaları ile ilgili plan ve programları hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak.”

“e) Müdürce her faaliyet dönemi sonunda hazırlanan faaliyet raporunu değerlendirmek ve Rektöre sunmak.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Danışma Kurulu ve görevleri

MADDE 13 – (1) Danışma Kurulu; Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerden Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilen birer temsilciden oluşur. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi dolan üyeler yeniden Danışma Kuruluna seçilebilir. Süreleri bitmeden ayrılan üyelerin yerine, kalan süreyi doldurmak üzere yenileri seçilir. Danışma Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir kere toplanır, Merkezin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler yapar ve önerilerde bulunur.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 – Bu Yönetmelik hükümlerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür.