Girne Amerikan Üniversitesi ve Londra Üniversitesi işbirliğinde ortaya koyulan, İngilizce Hukuk, İşletme, Muhasebe ve Finans programları dâhilinde sunulan fırsat ile ilgili gerçekleştirilen lansmanda konuşma gerçekleştiren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü şunları söyledi,

“Her kim ki durursa düşer. Durduğunuz zaman düşüyorsunuz. Girne Amerikan Üniversitesi’nin sürekli yenilik halinde ve kendini geliştirmekte olduğunu düşünüyorum. Öğrenci arkadaşların burada çok güzel bir şehirde çok güzel bir üniversitede eğitim aldıklarını belirtmek isterim. Bugün bu program ile de Girne Amerikan Üniversitesi sizi Londra’daki üniversite ile buluşturacak. Dolasıyla ben heyecanlı bir proje olacağına inanıyorum. Bu projeyi geliştiren, gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilere de başarılar dilerim. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki, bizi her zaman ziyaret edebilir sorunlarınızı bize iletebilirsiniz. Biz her zaman sorunları aşmak için sizinle birlikteyiz” dedi.

"GİRNE'Yİ LONDRAYA TAŞIYORUZ"                                                                                                                        
GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri gerçekleştirmiş olduğu açılış konuşmasında “Bu tarihi bir proje. Hem Girne Amerikan Üniversitesi hem de kentimiz için güzel bir başlangıçtır. Bu projeye Girne Belediye Başkanımızda destek olacaktır. Global çağımızda Girne’yi Londra’ya taşıyoruz. Bunun için mutluyuz” şeklinde konuştu.
GAÜ Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Günperi Şişman ise konuşmasında, GAÜ’yü önümüzdeki akademik yılda yoğun günler beklediğini ve yeni yılda yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Şişman aynı zamanda yeni akademik yılda başlayacak olan Londra Üniversitesi programları ile ilgili öğrencilere genel bilgi vererek, gerçekleştirilen projenin kendileri için büyük fırsat olduğunu ifade etti.

GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen konuşmasında, GAÜ’nün kurulduğu günden bu güne kadar, büyük gelişim kat ederek, bugün dünya ile bağlantılı hale geldiğini belirterek şunları söyledi, “1995 yılında GAÜ’de çalışmaya başladığımda yalnızca 7 program varken, bugün bu sayı 200’ün üzerinde. Londra Üniversitesi ile gerçekleştirmiş olduğumuz bu program ile birlikte öğrenciler mezun olduklarında alacakları 2 diploma ile dünya üzerinde söz sahibi olacaklar. Bu programın, öğrenciler için büyük fırsat olduğunu belirtmek isterim. GAÜ uluslararası bir dünya üniversitedir ve Londra Üniversitesi ile gerçekleştirilecek olan programlar ile birlikte tam anlamı ile uluslararası bir dünya üniversitesi olacaktır” ifadelerinde bulundu.

GAÜ-Londra Üniversitesi Programlar Koordinatörü Zülfü Aslanlı ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Londra Üniversitesi’nin Avrupa’nın en prestijli ve saygın üniversitelerden birisi olduğu ve Avrupa iş sektörü tarafından takdir topladığını ifade ederek, Üniversite’nin çok geniş ve eski bir tarihe dayandığını söyledi. Aslanlı, Londra Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin dünya çapında büyük başarılar elde ettiklerini ve birçok Nobel ödüllü mezunları ve devlet liderlerini mezun ettiğini belirtti. Aslanlı ayrıca Londra Üniversitesi’nden mezun olanlara birçok büyük şirket tarafından davet geldiğini de ifade ederek, 2016-2017 akademik yılı için bu programdan sadece KKTC ve yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabileceğini söyledi.
Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, Program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin, 30 Nisan Cumartesi sabahı saat 11.00’de GAÜ Millennium Senato Kongre Salonunda gerçekleşecek tanıtım etkinliği ve resepsiyona katılabilecekleri belirtildi.