“İnsan hakları eğitiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması” hedefi kapsamında, gerçekleştirilecek “KPSS-A grubu ve Öğretmenlik Sınavı” testinde İnsan Hakları Hukuku’na ilişkin sınav sorularına yer verileceği hususu sınava başvuru kılavuzunda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’nda yer alan “İnsan hakları konusunda üst düzey idari ve toplumsal farkındalık” amacı atında “İnsan hakları eğitiminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması” hedefi yer alıyor. Bu hedef doğrultusunda “Kamu Personeli Seçme Sınavı, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı, Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavı gibi sınavlarda, adayların insan hakları hukuku alanındaki bilgileri ölçülecektir” şeklinde faaliyet bulunuyor.

Bu kapsamda 1 Ağustos 2021’de gerçekleştirilecek KPSS-A grubu ve Öğretmenlik Sınavı testinde İnsan Hakları Hukuku’na ilişkin sınav sorularının bulunacağı hususuna, sınava başvuru kılavuzunda yer verildi. Böylece anılan faaliyetin, vadesi 1 yıl olarak öngörülmesine karşın Eylem Planı’nın yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içerisinde gerçekleşmesi sağlandı.