Törende “Baro Başkanımız da aramızda ama biz ona Zafer abi diyoruz, o her şeyden önce bizim ağabeyimiz, Sakarya’ya geldiğimiz ilk günden bu yana bize daima destek olduğu için ve abilik yaptığı için kendisine bugün çok teşekkür ediyoruz” sözleri ile anons edilen Başkan Kazan mezun olan öğrencilere diplomalarını takdim etmeden önce kısa bir konuşma yaptı.  

“HUKUKÇU OLUN”

Öncelikle kendisine “Zafer abi” diye hitap ettikleri için onur duyduğunu ifade eden Başkan Kazan;  “Fakültenin 1.sınıfında Anayasa hocamız ‘aranızdan bazılarınız hakim bazılarınız savcı bazılarınız da avukat olacak ama pek azınız hukukçu olacak’ demişti. O gün ne demek istediğini pek anlamamıştık ama bugün bu sözlerin ne anlama geldiğini çok iyi anlıyoruz. Ben bugün bu salonda mezun olan tüm öğrenci kardeşlerimin hukukçu olmasını arzu ve temenni ediyorum. Çünkü Hukukçu, gücün karşısında eğilmez, boyun bükmez, kimseden talimat almaz, kimsenin adamı değildir, korkmaz, cesaretle hukukun ve adaletin gereğini yapar ve onuruyla yaşar. Bu nedenle hakim de olsanız savcı da olsanız avukat da olsanız her şeyden önce ‘hukukçu’ olun” sözleri sonrası salonda uzun süre alkışlandı. 



“BİZ BECEREMEDİK”

Konuşmasına, “Bugün mezun oldunuz, yarın hakim savcı avukat olacaksınız, cüppe giyeceksiniz, ama unutmayın ‘Hukukçu’nun cüppesinde düğme olmaz, kimsenin karşısında önünü iliklemez” sözleri ile devam eden Başkan Kazan; “Biz bu günün hukukçuları bu ülkenin gerçekten bir hukuk devleti olmasını sağlayamadık, beceremedik, ama yarının hukukçuları olan sizlerden umutluyum, bizim yapamadıklarımızı inanıyorum ki sizler yapacak ve bu ülkenin umudu olacaksınız, yolunuz açık olsun” temennileri ile mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek diplomalarını takdim etti. 

Hukuk Fakültesinde düzenlenen törenin ardından Üniversitenin dereceye giren öğrencileri için düzenlenen törene katılan Başkan Kazan Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren Oğuz Ersöz’e başarı belgesini Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ile birlikte verdi.