Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi bir ilke imza atarak ‘’Robotik Kodlama’’ alanında eğitim vermek için işbirliği protokolü imzaladı.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Türkiye’de ilklerin temsilcisi olmaya devam ediyor. Verdiği eğitimlerle öğrencilerini hem mutlu eden hem de meslek sahibi yapan Türk Hava Kurumu Üniversitesi, robotik kodlama alanında eğitim vermeye başladı. Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında başlatılan eğitimler, Web kanalları ve sosyal mecralardan interaktif şekilde yayınlanacak. Eğitimleri, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erdal Delebe verecek.

"Kodlama eğitimi, üzerinde en çok durulması gereken konular arasında"

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut projenin ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getirerek, ‘’Dünya, artık veri dünyası olmaya doğru evriliyor. Devletler ve kişiler arası iletişimin temeli teknolojiye dayanmaya başladı. Verisi olan daha güçlü konuma yükseliyor. Bu açıdan robotik kodlamayı çok önemsiyoruz. Gençlerimizi ve ilgili vatandaşlarımızı bu alana yönlendirmek için Novarge ile işbirliği protokolü imzaladık. Hem üniversite olarak hem de ülke olarak robotik kodlama alanında dünya standartlarını yakalamak için gereken adımları atacağız. Kodlama eğitimi, üzerinde en çok durulması gereken konular arasında. Geleceğin dünyasında bir yer edinmek istiyorsak içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız” dedi.

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Karaağaç ise robotik kodlamanın dünya genelinde oldukça revaçta olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de de gereken ilgiyi görmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Karaağaç, ‘’Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi olarak birçok alanda öğrencilerimizi memnun etmeye gayret gösteriyoruz. Robotik kodlama alanı bizim için bir ilk olacak. Türkiye’de bu alanda verilen eğitimlerin yetersizliğini gördük ve daha kaliteli bir eğitim için Türkiye’nin uzay ve havacılık Üniversitesi THK ile birlikte kolları sıvadık. Bu konuda insanımızı beslemek için üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Eğitimlerimiz, Erdal Delebe hocamız tarafından kendi kitabı olan Kod Blokları ile Arduino’ya bağlı kalınarak interaktif şekilde yapılacak. İlgili vatandaşlarımızı bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Robotik kodlamanın önemi

İnsanların birbiriyle anlaşabilmeleri için sağlıklı bir iletişim kurmaları gerekmektedir. Aynı durum bilgisayarla insanlar arasında da geçerlidir. Bilgisayarın dilini öğrenen bir kişi, onlarla iletişime geçerek onları kendi amaç ve düşünceleri için kullanabilirler.

Bilgisayar, yüksek işlem gücüne sahip olmaları ile beraber çok hızlı sonuç üretebilen cihazlardır. Akıllı cihazlarında temelinde olan bilgisayarlar, onlarla iletişime geçen insanların verdiği komutları yerine getirmektedir. Yazılım dili olarak adlandırılan ve kodlamada kullanılan diller, bilgisayara komut vermek için tasarlanmışlardır. Kodlama prensiplerini ve yazılım dillerini bilen kişiler, bilgisayarın sahip olduğu işlem gücünü kendi işleri için rahatlıkla kullanabilirler. Bu sebeple, kodlama eğitimi almak ve bu konuda kendini geliştirmek bu cihazları verimli bir şekilde kullanmak için önem arz etmektedir.