İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, devletin kurucusu, istiklal mücadelesinin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; ebediyete irtihalinin 79. yılında rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini belirtti.

Şüphesiz 10 Kasımların milletin gönlünde bir matem günü olmanın ötesinde çok büyük anlam ve önemi bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Bugün Gazi Mustafa Kemal'i anlamak ve onun aziz hatırasına sahip çıkmak; hürriyete, demokrasiye, hiçbir şartta taviz vermediğimiz vatan toprağına sadakatten; Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme azim ve kararlılığından geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu sözlerde vücut bulan bu şuurla, Türk milletine emanet ettiği Cumhuriyetimizi, onun milli ve manevi hasletlerini istikbale güvenle taşıma gayemiz en büyük teminatımızdır. Bu şuur bizlere, istikbalde vuku bulabilecek tüm sorunların üstesinden gelmek için güç ve ilham kaynağıdır. Bunun en güzel örneği yakın geçmişimizde, 15 Temmuz'da, büyük bir inanmışlık ve fedakarlıkla milli iradesi uğruna canını siper eden Türk milletinin asil duruşunda tezahür etmiştir. Türk milleti, Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün de her türlü fedakarlığa hazır ve kararlı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygularla vefatının 79. yılında Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha hürmet, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun."