Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, işsizlerin kolay iş bulmasını sağlayacak 2 bin iş ve meslek danışmanının ağustosta işbaşı yapacaklarını açıkladı. Bakan Dinçer, Türkiye İş Kurumu'nu (İŞKUR) yeniden yapılandırdıklarını belirterek, "Vitrinin önünde üniversite mezunu iş ve meslek danışmanları olacak. İşletme, hukuk, çalışma ekonomisi farklı alanlardan danışmanlar işbaşı yapacak" dedi.

İSTİHDAM KARARGÂHI

Yeni dönemde istihdamın artırılmasına dönük önemli projelerin temelini attıklarını ifade eden Dinçer, ilk defa uygulanacak iş ve meslek danışmanlığı modeli ile işsizlere danışmanlık hizmeti vereceklerini söyledi. Dinçer, İŞ- KUR'daki değişime dikkat çekerek, şöyle devam etti: "Eskiden üniversite mezunları Kurum'un kapısına uğramazdı. Şimdi üniversiteyi bitiren gençler de başvuruyor. Eğitim, Planlama gibi birimleri arka planda işsizleri kaydeden bir karargâh haline getireceğiz. Bu karargâh vatandaşla yüz yüze çalışmayacak. Ön planda ise iş, meslek danışmanları olacak. Başvuruda bulunanlarla birebir ilgilenip onlara yol gösterecekler."

4 BİN GENCE İŞ FIRSATI

BAKAN Dinçer, 2011-2012 döneminde toplam 4 bin iş danışmanını işe alacaklarını ifade ederek, "Üniversite mezunu gençler olacak. İktisattan güzel sanatlara kadar geniş bir yelpazede istihdam alanı yaratacağız. Bu yıl ağustos ayında 2 bin kişi alınacak. Eğitim programıyla birlikte sınava tabi tutulacaklar. Sınavı geçen iş ve meslek danışmanı olarak başlayacak" diye konuştu.

EĞİTİMLER BAŞLADI

BAKAN Dinçer, danışmanlık üniversite mezunu herkesin başvurabileceğini belirterek, danışman olmak isteyenlere 2.5 ay kurs verileceğini anlattı. Bakan Dinçer, işsizlere hizmet verecek danışmanların meslek seçme konusunda da yardımcı olacaklarını söyledi. Kursta başarılı olanlara sertifika verileceğini anlatan Bakan Dinçer, yeni istihdam programında uzun süredir işsiz kalanlara öncelik verileceğini vurguladı.

SABAH