Bitcoin’in mucidi olduğunu iddia eden Avustralyalı bilgisayar mühendisi Craig Wright, Florida mahkemesinde devam eden bir davanın sonucunda, milyarlarca dolar ödemekten kurtuldu.

Jüri, 54 milyar dolar değerindeki Bitcoin’in yarısının Wright’ın eski iş ortağı Dave Kleiman’ın varislerine ait olduğu iddiasını reddetti.

“KRİPTO PARADAN DİJİTAL PARAYA HER ŞEYİ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Euronews’te yer alan habere göre, Wright yayınladığı mesajında, “Bu çok iyi bir sonuç oldu ve haklılığımın tescil edildiğini hissediyorum. Ancak daha verilecek çok mücadele var. Kripto paradan dijital paraya her şeyi olması gerektiği gibi değiştireceğiz” dedi.

Ekim 2008’de yayınlanan ve Bitcoin’e dönüşecek şeyin çerçevesini açıklayan “Bitcoin: Merkezi Olmayan Elektronik Nakit Sistemi” adlı teknik inceleme, ‘Satoshi Nakamoto’ takma adıyla yayınlanmıştı.

Sonrasında ise bu takma adla 1,1 milyon Bitcoin üretildi. Şu ana kadar bu Bitcoinlerin hiçbiri harcanmadı.

Wright, 2016 yılında bu takma ismin kendine ait olduğunu duyurmuş ancak Nakamoto olduğunu şüpheye yer bırakmayacak kanıtlarla henüz destekleyebilmiş değil.

Kleiman’ın ailesi, Dave ile Craigh’in arkadaş ve iş ortağı olduklarını, ancak Criaig Wright’ın Bitcoin’i yaratma fikrini Kleiman’dan çaldığını iddia etmişti.

Dave Kleiman Nisan 2013’te hayatını kaybetmişti.

Londra’ya taşınmış olan Avustralya doğumlu Craig Wright, burada da 16 yazılım geliştiricisine, sahip olduğunu iddia ettiği şu anda yaklaşık 5,4 milyar dolar değerinde olan yaklaşık 111 bin Bitcoin’i almak için dava açtı.