Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Hakan Çanta San ve Tic. AŞ’nin yanı sıra şirketin sahipleri Ahmet Hacısoyu, Nabi Ümitvar ile Yılmaz Kerim için konkordato talepli dava açıldı. Dava geçen 20 Haziran’da Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. Dava dilekçesinde, şirketin mali darboğaz yaşadığı kaydedilerek, konkordato kararı ile zorlu sürecin aşılabileceği kaydedildi.

64 YILLIK ÇANTACI

Hakan Çanta’nın temeli 1955 yılında atıldı. Markanın bilinirliğinin başladığı süreç ise 1980’lerin ikinci yarısına denk geliyor. Ahmet Hacısoyu, yeğeni Nedim Ümitvar ile Hakan Çanta’yı yeniden ayağa kaldırdı. Lisanslı ürün satışı yapan marka, ilk lisans sözleşmesini 1995 yılında Walt Disney ile imzaladı. Hakan Çanta, 2017’ye gelindiğinde ise FIFA ile anlaşma sağlandı. Geçen yıl Rusya’da düzenlenen ‘Dünya Kupası’nın lisanslı ürünlerinin bir bölümünü üreten şirket, bu ürünlerin satışını onlarca ülkede yaptı.  Şirketin sitesinde, Hakan Çanta için “Ortadoğu ve Avrupa’da sektöründe öncü ilk üç markadan biridir” ifadesi yer alıyor.

BİR ÇOK FİRMA BAŞVURAMIYOR

Çok sayıda şirketin konkordato davasını takip eden Avukat Şevket Çelik “Birçok firmanın sermaye ve nakit akışı bozuldu. Kısa vadeli banka borçları nedeniyle şirketler icra takipleri ve iflas davaları ile yüz yüze kalıyor. 2019 Ocak ayında yasal değişiklik yapıldı; başvurular güçleştirildi. Yapılan değişiklikle bir çok firma artık konkordato kurumuna başvuramıyor. Bunun sonucunda çok daha zorlu bir sürecin bizi beklediğini söylemek mümkün. 2019’un ikinci yarısında başlayacak olan bu zorlu sürecin 2020’ye sarması endişesi taşıyorum” dedi.