Taslak düzenlemeye göre, abonelerin kişisel verilerinin korunması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması sonrasında; fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren aboneler dahil olmak üzere işletmeciler internet siteleri üzerinden abonelere 6 ay süreyle bayilerden borç ve alacaklarını sorgulama imkanı sağlayacak.
 
Fesih, iptal veya numara taşıma işlemi gerçekleştiren abonelere gönderilecek faturanın geç ödenmesi durumunda borç, işletilecek gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecek. Elektronik haberleşme sektöründe işletmeciler tarafından aboneye yapılması gereken son uyarı "yazılı şekilde" yapılacak.
 
İşletmeciler tarafından ödenmemiş fatura borçları sebebiyle aboneler hakkında yasal takip başlatılması öncesinde yapılacak son uyarıda, aboneye borcunu ifa edebilmesi için asgari 15 gün süre tanınması ve yazılı uyarının aboneye tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde borcun ödenmemesi halinde yasal yollara başvurulacağı uyarı metninde açıkça belirtilecek.
 
Tüm aboneler, güncel fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecek. Düzenlemede yer alan yükümlülüklerin işletmeciler tarafından yerine getirilebilmesi için işletmecilere 2 ay süre verilecek.
 
"Fesih ve İptal Sonrasındaki Faturalar ve Abonelerin Bilgilendirilmesine İlişkin Taslak Düzenleme"ye dair görüş ve önerilerin 27 Eylül 2013 tarihine kadar yazı ile BTK'ya veya e-posta ile "[email protected]" ve "[email protected]" adresine gönderilebilecek.


AA