FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi, bu ay 113,8 puana çıkarak rekor seviyeye çıktı.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), ocak ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da aralıkta 113,6 puan olan İstihdam Barometresinin ocak ayında 113,8 puana çıktığı ve bunun rekor seviye olduğu bildirildi.

Alman şirketlerinin giderek artan sayıda personel aradığına işaret edilen açıklamada, Alman istihdam piyasalarındaki hissiyatın çok güçlü olduğu aktarıldı.

Açıklamada, dağıtım, inşaat ve hizmet sektörlerinde şirketlerin ilave ekip arayışlarını artırmayı planladığı ifade edilerek, “Barometre, üç sektörde de yeni bir rekor seviyeye çıktı. Özellikle geçici istihdam büroları daha fazla personel istihdam etmek istiyor.” denildi.

Yedi ay üst üste artıştan sonra barometrenin imalatta önemli ölçüde düştüğü belirtilen açıklamada, “Üreticiler hala ek personel kiralamayı planlamalarına rağmen, istihdam son aylarda olduğundan daha yavaş artacak.” ifadesi kullanıldı.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.