ANTALYA (AA) - Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu'nun alım heyeti programı kapsamında İran'dan gelen iş insanları kentteki sanayicilerle görüştü.

Tebriz Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen programda 30 iş insanı Antalya OSB'de misafir edildi. Ziyarette İranlı iş insanları 4 gün boyunca Türk sanayicilerle 268 yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, alım heyeti programının ilk iki aşamasının tamamlandığını söyledi.

İranlı yetkililerle ilk görüşmeyi haziranda gerçekleştirdiklerini belirten Bahar, "Tüm firmalarımızı ve ürettikleri ürünleri birlikte mercek altına alıp doğru firmalarla eşleştirmek için kapsamlı bir çalışma başlattık. Nokta atışı eşleştirmelerin yapılmasının ardından heyet, firmalarımızı tanımak, ürünleri incelemek ve yeni iş birliklerine imza atmak adına bölgemize intikal etti." diye konuştu.

Görüşmelerin verimli geçtiğini dile getiren Bahar, heyetin OSB'den ayrılmadan önce 24 firmayla el sıkışma noktasına geldiğini kaydetti.

Bahar, temasların bununla sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, İranlı yetkililerle dostluk temelli ilişkilerinin olduğunu kaydetti.

"Oluşturduğumuz bu yapı burada yapılanlarla sınırlı kalmayacak." diyen Bahar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki günlerde Tebriz Sanayi Bakanlığının özel daveti kapsamında Antalya OSB sanayicileriyle Tebriz'e gidip programın üçüncü etabını başlatacağız. Orada daha fazla firmayla temas kurup sanayicilerimize yeni ihracat pazarları yaratmak için var gücümüzle çalışacağız. İran'ın firmalarımıza ve ürünlerimize güveni tam ve ülkede markalarımıza büyük bir ilgi söz konusu.

Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirip hem sanayicimizin hem de Antalya'mızın ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmasını sağlamak en büyük hedefimizdir."