LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Avro Bölgesi’nde büyümenin istikrarlı görünüm sergilediğini bildirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Küresel büyüme ivmesi Avro Bölgesi’nin ekonomik büyüme görümünü yükseltiyor. Şu anda büyüme uygun seyir irtifasına ulaşmış görünüyor. Ekonomik ve parasal birlik 2017 yılını yüzde 2,5’lik Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesi ile yüksek seviyede kapattı. Bu son on yılda görülen en yüksek büyüme hızı.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Avro Bölgesi’nde 2018 başında görülen arz-talep ilişkisindeki dengesizliklere rağmen, bölgede büyüme ivmesinin güçlü seyretmesinin beklendiği vurgulandı.

Avro Bölgesi’nin bu yıl sonunda yüzde 2,3, gelecek yıl sonunda ise yüzde 1,9 olmasının beklendiği de belirtildi.

Açıklamada önümüzdeki dönemde ABD dolarındaki zayıflığın devam etmesinin beklendiği, bu nedenle de bu yıl için avro/dolar kur tahminin 1,27 dolara, 2018 yılı için avro/dolar kur tahminin ise 1,3 dolara yükseltildiği kaydedildi.

Avro Bölgesi’nde enflasyonun bu yıl durgun seyretmeye devam etmesinin beklendiğine vurgu yapılan açıklamada, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ise varlık alım programını eylül ayından yılın sonuna kadar kademeli olarak azaltabileceği belirtildi.