BRÜKSEL (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri, kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmesinin dünya çapında yasaklanması çağrısında bulundu.

Brüksel'de toplanan AP Çevre Komitesi milletvekilleri, kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmesinin yasaklanması konusunu görüştü.

Komite, söz konusu ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesinin küresel olarak yasaklanması çağrısında bulunan bir yasa tasarısını oy birliğiyle kabul etti.

Tasarıda AP milletvekilleri, hayvanlarda test yasağının uygulanması için AB liderlerine diplomatik çaba göstermeleri çağrısında bulundu.

Yasa tasarısı, mart ayında Strasburg'da gerçekleştirilecek AP Genel Kurulu'nda oylanacak.

Mevcut durumda AB üyesi ülkelerde hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünlerin satışı 2013 yılından beri yasaklanmış durumda bulunuyor. Dünyada ise ülkelerin yüzde 80'inde bu ürünler hayvanlar üzerinde denendikten sonra tüketicilere satılıyor.

AB'de kozmetik sektörü 2 milyon kişiye iş imkanı sağlıyor.

AB'de satılan pek çok kozmetik ürünü, başka ülkelerde hayvanlar üzerinde test edildikten sonra AB'nin ilgili onay süreçlerinde alternatif yöntemlerle tekrar denenerek tüketicilere sunuluyor.