Maliye Bakanı Naci Ağbal, cumhurbaşkanlığı sistemini deiçeren anayasa değişikliğine yönelik referandumun maliyetine ilişkin, "YüksekSeçim Kurulu (YSK) referandum çalışmalarını yürütüyor. Arkadaşların yaptığı ilkmaliyet çalışmalarına göre, yaklaşık 190 milyon lira civarında Merkezi YönetimBütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek." dedi.Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Ağbal, gündeme ilişkinsoruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliğine ilişkinreferandumun bütçeye maliyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Ağbal, "YSKreferandum çalışmalarını yürütüyor. Arkadaşların yaptığı ilk maliyetçalışmalarına göre, yaklaşık 190 milyon lira civarında Merkezi YönetimBütçesinden seçim harcamaları kapsamında gider gerçekleştirilecek. Gerek DevletMalzeme Ofisi, YSK'nın talepleri doğrultusunda seçim hazırlıklarına çalışıyor,gerekse de ilgili arkadaşları koordine ediyor. Herhangi bir sorun yokreferandumla ilgili bütün hazırlıklar devam ediyor." diye konuştu.Sistem değişikliğinin demokrasiyi güçlendireceğini belirten Ağbal,şunları kaydetti:

"(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) İcraatı ve yasama organını yenifonksiyonları itibarıyla daha da güçlendireceği için ekonomi için belirsizlikleriazaltan, ekonomiye güç veren reformlarında daha da ileriye gitmesini sağlayacakbir başlangıç olarak görüyorum. Referandumdan sonra yeni oluşturulan sisteminileriye dönük olarak oluşturacağı bir belirginlik var. 2019 yılına kadar buülkede bir seçim yok. Hükümetin önünde referandumdan sonraki en önemli gündemiekonomik reformların artırılarak devam etmesi. İnşallah nisan ayı içerisindegerçekleştirilecek referandum sonucunda anayasada yapılacak değişikliğin ardındanekonomide daha bugünlerden olumlu bir beklentiler başladı ama referandum sonrasıbeklentiler çok daha olumlu bir noktaya gidecek. Hem içeride hem de dışarıdaolumlu beklentiler daha da güçlenecek. Özellikle yatırım ayağında inanıyorum kiönemli bir sıçrama meydana gelecek."