ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Parlamenter sistemle Türkiye'yi 16 senede 3,5 kat büyütmüşsek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'yi 5 yılda 2 kat büyütme imkanı bulacağız." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, reel sektörün gerçek temsilcilerinin odalar olduğunu, bu kurumların iyi çalışmasının illerin vizyonunun gelişmesine önemli katkı sunduğunu belirtti.

Bakan Tüfenkci, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere değinerek, "Türkiye makas, sistem değiştiriyor. 16 Nisan'da milletin oyuyla sistem değişikliğine evet demiştik. Bunun uygulaması 24 Haziran'daki seçimlerde olacak. Bu seçimler Türkiye için gerçekten bir milat olacak ve ülkenin geleceğini belirleyecek. Türkiye’nin istikrara kavuşacağı bir dönemi de hep birlikte yakalamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyasının sürekli serzenişte bulunduğu bürokratik sıkıntıların Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ortadan kalkacağına dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bundan elbette bütün kesimler karlı çıkacak ama en çok da iş dünyası karlı çıkacak. 2 ayda seçim süreci tamamlanacak, bu anlamda iş dünyası da fazla etkilenmeyecek. Meclis ile cumhurbaşkanlığı hükümeti uyum içinde yürüdüğünde Türkiye’nin hem dıştaki itibarı hem de içteki birlik, beraberliği, huzuru ve güvenliği daha da artacak. Cumhurbaşkanımız ve kadrolarının tecrübesi, Cumhurbaşkanımızın dünya lideri olması, Türkiye'nin temsil edilmesi haklarının korunması noktasındaki duruşu önemlidir. İnancımız o ki, gelecek bu günlerden çok daha iyi olacak. Üretimin ve istihdamın daha fazla olduğu, ihracatın daha da arttığı ekonominin ön planda olduğu bir Türkiye'yi yaşayacağız. Bunun getirmiş olduğu refahla da her bir kardeşimizin daha da zenginleştiği bir dönemi yakalamış olacağız. Parlamenter sistemle Türkiye'yi 16 senede 3,5 kat büyütmüşsek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'yi 5 yılda 2 kat büyütme imkanı bulacağız. Yarınlardan umutluyum."

ATO Başkanı Baran da seçimlerin öne alınmasını olumlu bulduklarına işaret ederek, "Altıncı aydan sonra tüccarımız işine bakacak. En azından yılı kaybetmemiş olacağız. Hep şikayetçi olduğumuz bürokrasi engelini inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.