81 il için 8 bin Bekçi alımı için başvuruda bulunacak adaylar başvurularını yapmaya başladılar. Ön başvuru yapacak olan adayların daha sonra yapmaları gereken işlemler ile bilmeleri gereken tüm ayrıntıları sizlere aktarıyoruz. 

BEKÇİ ALIMI ÖN BAŞVURULARI

8 bin bekçi alımı için ön başvuru yapacak adaylar başvurularını elektronik olarak Polis Akademisi Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden yapacaklar. 

Polis Akademisi Başkanlığı ön başvurulara dair açıklamalarında şu ifadeleri kullandı. 

''Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavına internet üzerinden ön başvurular, 18/03/2019- 01/04/2019 tarihleri arasında saat:17:00’ye kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır''

Adaylar Dikkat: Adaylar hangi il için başvuru yapacak ise bu belirlemeyi ön başvuru ekranında yapacaklar.

Ön Başvuruların Tamamlanması

Ön başvuruların tamamlanmasına yönelik yapılan açıklamada Polis Akademisi Başkanlığı, ''UYARI: e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.''

BAŞVURU EVRAKLARI

Polis Akademisi Başkanlığı başvuru için adaylardan talep edilen evrakların listesini de yayımladı. Buna göre adaylardan Kamu İlanları olarak aşağıda aktardığımız evraklar talep ediliyor. 

a) Sınav başvuru dilekçesi,

b) T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport),

c) Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

d) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge,

e) Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

f) Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

g) Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği,

h) Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

i) Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

j) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi,

k) Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir.

BAŞVURU ÜCRETİ 130 TL

Bekçi alım ilanına başvuru yapacak adaylardan 130 TL sınav başvuru ücreti talep ediliyor. Kurum bu ücretin 18 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yatırılacağını duyurdu. 

Başvuru Ücretinin Yatırılması

* İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130 TL 18/03/2019 saat 09:00’dan 01/04/2019 saat 17:00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

*  Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir.

* Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “2019/1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇILIĞI GIRIŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontu şahsen başvuru esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu için TIKLAYINIZ