'SATIŞLAR YAVAŞLAYACAK'
Peki dün yaşanan satışlar sürecek mi? Ata Yatırım Fon Yöneticisi Serdar Pazı'nın cevabı 'Hayır'. "Sert satışın tek açıklaması tamamen siyasi risk" diyen Pazı, "Ancak bu sert satışların ardından yataylaşma bekliyorum. İMKB 100 öncelikle 48.700'de tutunmaya çalışacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Global Menkul Değerler Hazine Müdürü Abdullah Kunt'a göre de piyasanın ateşi birkaç günde olsa düşecek. Kunt, "Dövizde teknik göstergeler yukarıyı işaret ediyor. 1.55 seviyesinde bir süre geçirdikten sonra çıkışın 1.58'e doğru olmasını bekliyorum. Eğer o da aşılırsa yeni hedef 1.60 olacaktır" dedi.



BAŞDÖNDÜREN GÜNDEM

17 Şubat: Yargı krizi patlak verdi
Erzincan Başsavcısı, özel yetkili savcılar tarafından gözaltına alındı. Borsa 53 bin 723'e yükseldi.

18 Şubat: Yargı krizi derinleşti
HSYK, özel yetkili savcıların yetkilerini kaldırdı, tartışma alevlendi. Borsa hafif değer kaybıy ile 52.450'ye indi.




22 Şubat: Balyoz operasyonu başladı
Türkiye, yeni haftaya Balyoz Operasyonu ile uyandı. Borsa ilk tepkisini 52 bin 593'e gerileyerek verdi. Dolar, 1.52'yi aştı

23 Şubat: Tansiyon tırmandı
Balyoz Operasyonu kapsamında tutuklamalar yapılırken erken seçim ve referandum tartışmaları başladı. Borsa 51 bin 417'ye indi, dolar 1.54'ü aştı.

24 Şubat: Piyasa ağır hasar aldı
Yabancı yatırımcılar, yükselen siyasi tansiyona en sert tepkisini verdi. Borsa'nın kaybı bir ara yüzde 5'e çıktı, dolar 1.55'i geçti.

UNICREDIT:
Erken seçim riski görmüyoruz
Ne hükümetin ne de ordunun durumu daha da tırmandırmaktan bir çıkar sağlayacağını düşünüyoruz. Hükümet bu fırsatı konumunu güçlendirmek için kullanmaya karar vermediği takdirde büyük bir erken seçim riski görmüyoruz. Fakat herhangi büyük bir risk görmüyoruz ve piyasa endişesinin gelecek günlerde kademeli şekilde azalacağını düşünüyoruz. Güçlü mali ortam, sağlam bankacılık sektörü ve olumlu büyüme perspektifleri hesaba katıldığında son haftalardaki not artırımlarının hepsi hak edilmişti.

Dolar yükselişe geçebilir
Yatırımcılar erken seçim olasılığını soruyor. 1.53-1.60 TL bandına oturabileceğini düşünüyor. Buralarda bir süre kalabiliriz ancak momentum devam ediyor. Yabancı yatırımda son 3 gündür yaşanan gelişmeler nedeniyle bir belirsizlik var. Seçimin alternatifi olan senaryolar referandum, parti kapatmaları konuşuluyor ama biz buna fazla bir itibar vermiyoruz. Bono tarafında fazla sert bir hareket görülmüyor. Yarın da renkli bir resim yok. İyi durumda oldukları ülke olan Türkiye'den kar realizasyonu yapabiliyorlar. Türkiye'de adı konulmasa da bir sorun var ve satışlar yaşanıyor.

RBS:
Dedikodular artıyor
Siyasi gerginlik her geçen gün yükseliyor. Ankara'da birçok dedikodu var. Komuta kademesinin istifa edeceğinden, erken seçime kadar senaryolar... Global alanda gerginlik artarken buna bir de Türkiye gerginliğini eklemeye gerek yok.

DANSKE BANK:
Yatırımcılar şimdilik beklemede kalmalı
Pazartesi günü birçok üst kademeli generalin hükümeti düşürme planı nedeniyle tutuklanmasını takiben siyasi risk artmaya devam ederken Türkiye piyasaları baskı altında kaldı. Şu an için yatırımcılara piyasaları dikkate alarak beklemede kalmalarını ve siyasi gelişmeyi takip etmelerini öneriyoruz.

3 günlük kayıp 21.6 milyar TL
Borsa üç günde 21.6 milyar lira eridi. Haftaya 363 milyar 340 milyon TL'lik piyasa değeri değeriyle başlayan İMKB-Tüm endeksi 3 gün sonunda 341 milyar 740 milyon liraya kadar geriledi. Bir başka deyişle borsadaki hisse senetlerinin piyasa değeri 21 milyar 599 milyon TL eridi. Veriler son bir aylık kaybın ise 17 milyar TL olduğunu söylüyor. Bir başka deyişle borsa son bir aydaki kayıptan daha fazla bir kaybı 3 günde yaşadı.


BARCLAYS CAPITAL:
Parti kapatmadan beri en ciddi sorun
Pazartesi günü darbe iddialarıyla yüksek rütbeli askeri personelin tutuklanması 2008'deki AK Parti kapatma davasından bu yana yurt içi politikada yaşan en ciddi kötüleşme olarak görülüyor. Durumun sakinleşmesi için olanak mevcut durumda. Ancak uzlaşma arayışlarının ne AK Parti ne de laik kesim için faydalı olacağını düşünmüyoruz. Şu andaki en önemli risk, yargının iktidara karşı bir kapatma davası daha açma olasılığı.


SABAH