İSTANBUL (AA) - Honda’nın 2010 yılında satışa sunduğu ve o günden bu yana Türkiye de dâhil olmak üzere Avrupa pazarında toplamda 140 bin adetlik satış rakamını geride bırakan scooter segmentindeki temsilcisi PCX125, 2018 yılında baştan aşağı yenilenen versiyonu ile yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Honda açıklamasına göre, yeni Honda PCX125, rahat ve destekli oturma pozisyonu, selenin altına gizlenen geniş saklama alanı ve ileri seviyede malzeme ve işçilik kalitesiyle kendi segmentinde fark yaratıyor. Yeni LCD gösterge paneli ve LED teknolojisine sahip ön farlarla arka stop lambası gibi rakipsiz özelliklerle fonksiyonellik noktasında da önemli kazanımlar sunuyor. Yeni ikili boru tipi çelik şasi yol tutuş ve sürüş özelliklerine katkı sağlarken, daha büyük tekerleklere sahip jantlar ağırlık tasarrufu sağlıyor. Yeni yayların da katkısıyla daha uzun süspansiyon yoluna sahip amortisörler daha konforlu bir sürüş sunuyor.

LED farlar ve ince gündüz farları öne doğru eğimli bir tasarıma sahipken, ön görünüm kısa far ve uzun far yandığında tamamen farklı bir karakteristik ortaya koyuyor. Sinyal lambalarını da içine alan arka stop lambaları modern tasarımıyla dikkat çekiyor. Far tasarımında daha önce de olduğu gibi üst üste iki katmanlı mimari korunurken yeni tasarımda boyut artıyor ve böylece görünürlüğe katkı sağlanıyor.

Kokpit, daha da iyileştirilen malzeme ve işçilik kalitesiyle farkını ortaya koyuyor. Gidon çevresinde kullanılan siyah ve krom kombinasyonu kalite algısını yükseltirken ele daha iyi oturması için büyütülen sol taraftaki saklama alanının kapağı kullanım kolaylığını destekliyor. Su şişesi veya meşrubat kutusu alacak kadar büyük olan bu saklama alanında ayrıca bir 12 volt soketi mevcut.

Yeni PCX125’in oturma yüksekliği 4 mm artırılarak 764 mm’ye ulaşırken oturma konforu günlük kullanım kolaylığından ödün vermeden artırıldı. Yeniden şekillendirilen karoserin uzunluğu artarken bu sayede sürücüye daha fazla bacak ve diz mesafesi sunuluyor. Sele ve yakıt deposu kapağı tek bir One-Touch kilit sistemi üzerinden kumanda edilirken, yaylı bir mekanizmaya sahip sele açılma işlevinden sonra kendiliğinden yukarıya kalkarak kullanıma hazır hale geliyor. Selenin altındaki saklama alanının hacmi 1 litre daha arttırılarak 28 litreye ulaşırken sorunsuz bir şekilde bir kaskı alabiliyor.

Yeni Honda PCX125 18 Nisan’dan itibaren 13 bin 300 TL’ye Türkiye’de yollarla buluşacak.