Savunma Sanayi Müsteşarlığında (SSM) olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilen sözleşmeli personele ikramiye verilecek.

Bakanlar Kurulunun "Savunma Sanayi Müsteşarlığında Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar"ın yürürlüğe konulmasına dair kararı dünkü Resmi Gazete'nin 2. mükerrer sayısında yayımlandı.

Buna göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddesinde sayılan disiplin suçlarından herhangi birisinden o mali yıl içerisinde ceza almamış ve "olağanüstü gayret ve çalışmaları sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilenlere", Haziran ve Aralık aylarında birer aylık ücret teşvik ikramiyesi olarak verilecek. Daha önceki uygulamada, söz konusu teşvik ikramiyesi "son sicil notu olumlu olanlara" veriliyordu. Öte yandan Müsteşarlıkta, bu Esasların yürürlük tarihinden önce sözleşmeli olarak çalışmakta olan ve Esasların ilgili maddesinde unvan olarak sayılmayan personelin sözleşmeli olarak çalışmasına devam edilecek. Söz konusu personele, 3238 sayılı Kanununun ilgili maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine bağlı kalınmaksızın; Proje Mühendisi, Bilgi Yönetimi Uzmanı ile Kalite-Test ve Sertifikasyon Uzmanı unvanlı pozisyonlarda çalıştırılacak (A) grubu sözleşmeli personele uygulanan hükümler uygulanacak. Bakanlar Kurulunun söz konusu esasları yürürlüğe girdi. (AA)