Antalya’da muhtarlıklar icra ve mahkeme tebligatları ile doldu. Adreslerine teslim edilemeyen tebligat yığınlarıyla baş başa kalan muhtarlar postacıya döndü. Kendilerine günde ortalama 30-50 adet evrak geldiğini belirten muhtarlar vatandaşlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Bazı muhtarlar masalarının tebligatlarla yığılması üzerine alfabetik sıraya göre özel raflar oluşturmak zorunda kaldı.

Kepez ilçesi Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdil Bulut, postacıların adresinde bulunmayan vatandaşlara ait tebligatları muhtarlığa bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Muhtarlığa bir çok mahkeme ve icra dairelerinin tebligatlarının geldiğini kaydeden Bulut, “ Postacılar, tebligatları teslim etmek üzere adreslere gidiyor. Ancak, adreslerde vatandaşları bulamayınca tebligatları muhtarlıklara bırakmak zorunda kalıyorlar. Sadece bizim muhtarlıkta değil başka mahallelerin muhtarlıklarında da buradaki gibi birikmiş tebligatlar mevcut. Adresine ulaşamayan tebligatlar nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Günde yaklaşık 30 tebligat aldığını dile getiren Bulut, bu nedenle alfabetik sıraya göre özel raflar yaptırmak zorunda kaldığını kaydetti.

Muhtarlıkların postacıya döndüğünü dile getiren Bulut, “ Birçok vatandaşımız tebligatlarını almaya gelmiyor. Yaklaşık 3 aydır muhtarlığımızda bulunan tebligatlar mevcut. Vatandaşlar ya haberleri olmadığından, ya da tebligatları almak istemedikleri için muhtarlığımıza uğramıyor. Vatandaşlar tebligatlarını almayınca biz de bunları belli bir süre muhafaza ediyoruz. Tebligatlarını almayan vatandaşlarımız mağdur olmamak için en azından e-devlet üzerinden sorgulamalarını yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.





CNN Haber