Ferroli Isıtma ve Klima Sistemleri San. Tic. ve Servis A.Ş. isimli şirket için iflas erteleme başvurusu geçtiğimiz 18 Mart günü yapıldı. Şirketin borca batık
duruma geldiği belirtilen dava başvurusu İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. 

2016/335 olarak kayıtlara giren dosyada Ferroli’nin İtalya’daki şirketi davacı olarak yer aldı. Mahkemeye yapılan dava başvuru dilekçesi ile birlikte iyileştirme planı da mahkemeye sunuldu.

TEDBİR TALEBİ DEĞERLENDİRİLİYOR
Mahkeme, yaptığı değerlendirme sonrası önce iki kişilik denetim kayyumu atadı. Ancak mahkeme bu kararına daha sonra geri aldı. Şirketin tedbir talebinin değerlendirme aşamasında olduğu öğrenildi.



FAALİYETLERDE SIKINTI YOK
Ferroli Isıtma ve Klima A.Ş.’nin, Türkiye’deki faaliyetleri ile ilgili önemli bir sorunun olmadığı kaydedildi. Şirketin yaşadığı sıkıntının kaynağının İtalya’da şirket merkezinde yaşanan sorunlar olduğu kaydedildi.

Ünlü markanın kurucusu Dante Ferroli geçtiğimiz yıl 85 yaşında vefat etti.

KURUCUNUN VEFATI ETKİLEDİ
Şirkete yakın bir kaynaktan edinilen bilgilere göre, Ferroli’nin kurucusu Dante Ferroli’nin geçtiğimiz yıl vefatı sonrası şirket yönetiminde boşluk oluştu. Uzun bir süreye yayılan belirsizlik, Türkiye’deki şirkete de yansıdı. Yapılan değerlendirmeler sonrası, merkezde yaşanan ‘belirsizliğin bir süre daha devam edeceği, bu nedenle iflas erteleme başvurusunun doğru olacağı kararı verildi.

YILDA 600 BİN KOMBİ ÜRETİYOR
1955 yılında temeli atılan Ferroli’nin, İtalya’nın yanı sıra Çin, Fransa, Almanya, İspanya gibi bir çok ülkede de tesisleri bulunuyor. Yılda bin adet kombi üretimi yapan Ferroli’nin toplam çalışan sayısı 3 bini aşıyor. Şirketin toplam geliri ise 700 milyon Euro seviyesinde.

1989'DAN BERİ TÜRKİYE’DE
Ferroli’nin Türkiye’deki faaliyetleri ise 1989 yılından bu yana devam ediyor. Türkiye’deki şirket ise ekim 1991’de kuruldu. Ferroli, 1996 yılına gelindiğinde ise Türkiye’de tesis yatırımı yaptı. 2006 yılında Düzce’de temeli atılan tesis 2008 yılından itibaren üretime başladı.