ANTALYA (A.A) -  

Kredi kartlarında belli bir artışın devam ettiğini kaydeden Özinal, kartla ödeme sistemleri uygulamasında Türkiye'nin Avrupa'da öncü ülke konumunda olduğunu söyledi. Bu yıl kredi kartları ve kartla ödeme sistemlerinde yüzde 10-15 arasında artış beklendiğini belirten Özinal, şu bilgileri verdi:
    
''Kredi kartlarında ciromuz yaklaşık 200 milyar dolar. Yüzde 10 artış ile bu konuda Avrupa'da en çok artış gerçekleştiren ülkeyiz. Burada sadece rakamsal olarak değil, aynı zamanda altyapı bakımından da, ürün özellikleri, taksitlendirme ve ürün özellikleri ile ödüller gibi bir çok yaratıcı uygulamalarda da Avrupa'nın öncü ülkelerinden biriyiz.''
    
Kredi kartlarında ödeme sorunlarının genel ekonomik sorunlardan kaynaklandığını ifade eden Özinal, ''Kredi kartlarındaki ödeme sorunu, işsizlikle ilgili sorunlardan kaynaklanan sorunlardır. Son bir iki yıllık dönemde, kredi kartı ödemelerinde, hafif bir artışla sıkıntı olduğunu gördük. Yurt dışı ile kıyasladığımızda, Türkiye'deki artış, yurtdışındaki artışın çok çok gerisinde kaldı. Kredi kartı ödemelerinde yüzde 3'lük bir sorun var. Bugün ABD'ye baktığımızda yüzde 14-15'lerde, İngiltere'de ise yüzde 12'lerde artış var'' dedi.
    
Kredi kartları başta olmak üzere kartla ödeme sistemlerinin kullanımında şifreli uygulamaya geçişle birlikte kredi kartlarında sahtekarlık oranlarının yüzde 80 önüne geçildiğini belirten Sertaç Özinal, bunun dünyaya örnek olduğunu kaydetti.