Orman Bakanlığı son günlerde bir inşaat firmasının tartışmalara yol açan reklam filminin gerçekten Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine ilişkin bir müsaade bulunmadığını bildirdi.

 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir inşaat firmasının Fatih Ormanı içine inşaat yapacağı yönündeki tartışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Son günlerde bazı basın organlarında İstanbul Fatih Ormanı'nın Ağaoğlu Grubu'na konut projesi amaçlı tahsis edildiğine ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlatan Bakanlık, "Söz konusu grup tarafından yapılacak olan inşaat projesi, Fatih Ormanı sınırları dışında yer almaktadır. Fatih Ormanı'ndan herhangi bir tahsis söz konusu değildir" dedi. Ayrıca projenin tanıtım filminin Bakanlığın sorumluluk alanında yer alan Fatih Ormanı sınırları içinde çekilmesine dair Orman Bakanlığı'ndan alınmış bir müsaade bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"Projenin web sitesinde proje alanının kuzeyden Fatih Ormanı'na komşu olduğu ve ormanın kullanım haklarının grubun elinde bulundurulduğu ifadelerine yer verilmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu iddia, kamuoyunu ve vatandaşlarımızı yanıltmakta ve ayrıca Bakanlığımızın adı ticari maksat ile hukuksuz bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tür yanlış beyanlara itibar edilmemesi hususu basının ve kamuoyunun bilgisine önemle sunulur."

Anka