TABGİS'ten yapılan yazılı açıklamada, akaryakıt sektöründe ''Full'' markası ile faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu üyesi olarak basına çeşitli açıklamalarda bulunan Timuçin Devrim Yalı'nın, fiyat indirimleri ve otomasyon uygulamasıyla ilgili petrol piyasasında faaliyet gösteren tüm bayileri hedef alan ifadelerinin akaryakıt sektörünün gerçekleriyle örtüşmediği savunuldu. 

''Aslı olmayan kurgularla kendine yer edinmeye çalışan ve bayilik sistemiyle çalışmadığı için rahatlıkla indirim yapabildiğini söyleyen Full markası tam da bu yanlış zihniyetinin bir sonucu olarak satışı kolaylaştırmak adına yine sektörü kendisine alet ederek müşteri aramaktadır'' ifadelerine yer verilen açıklamada, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapıldığı belirtildi. 

Bir gazetede yayımlanan ''Bizden önce benzin Türkiye'de elektrik fiyatı gibiydi. Fiyat aynı olduğu için kimse fiyatı sorgulamıyordu. Biz sektöre girdikten sonra fiyat sorgulanabilir hale geldi'' ifadelerinin yanlış olduğunun ileri sürüldüğü açıklamada, şunlar kaydedildi: 

''Türkiye Akaryakıt Sektörü Full markasının toplam iki yıllık varlığında inşa edilmiş değildir... Akaryakıt ürünleri fiyat oluşumu bakımından uluslararası piyasalara endeksli olan ve her zaman sorgulanan bir konudur. Biz TABGİS olarak 49 yıllık faaliyetimiz boyunca başta akaryakıt fiyatlarının oluşumu ve dağılımıyla ilgili konular olmak üzere kamuoyunun sektörümüzle ilgili sorduğu ve/veya sorguladığı her konuya açıklık getirmekteyiz.'' 

Başka bir gazete haberinde ise fiyat karşılaştırmaları tablosunun teknik ve maddi hatalar içerdiğinin savunulduğu açıklamada, Full markasının tük akaryakıtlarda yüzde 7'e varan oranlarda yaptığı iddia edilen indirimlerin gölge oyunu olduğu savunuldu. 

Full firmasının fiyatlar üzerinden yürüttüğü ''haksız rekabetin'' mahkeme dosyalarına sunulduğunun belirtildiği açıklamada, bilirkişi raporuyla yapılan tespitte, Full firmasının yaptığını iddia ettiği indirimlerin hangi ürünlere, hangi fiyat üzerinden ve hangi oranda uygulandığının belli olmadığının saptandığı ileri sürüldü. 

Söz konusu firmanın 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nu ihlal ettiği savunulan açıklamada, konunun sendika tarafından hukuki alana taşındığı kaydedildi.




Zaman