İSTANBUL (AA) - BELGİN YAKIŞAN MUTLU - Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirme Direktörü Mehtap Yıldız, Anneler Günü'nde hediye tercihlerinin değiştiğini belirterek, "Arzum olarak Türk kahvesi keyfi sunduğumuz okka serimiz bu dönemde oldukça fazla talep görüyor. Özel günler haricinde küçük ev aletleri sektöründe toz torbasız elektrik süpürgesi ve şarjlı kullanımlı makinelerdeki büyüme daha hızlı artıyor." dedi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yıldız, Anneler Günü'nde tercih edilen hediyelerin başında annelerin hayatına keyif katacak ve işlerini kolaylaştıracak ürünlerin öne çıktığını söyledi.

Anneler Günü'nde sektörün satış rakamlarının yükseldiğine işaret eden Yıldız, yıl başından sonra en büyük hareketi bu dönemde gördüklerini kaydetti.

Yıldız, hem babaların hem de çocukların anneleri için en iyi hediye alternatifini seçmek istediklerini aktararak, "Anneler Günü, sektörümüzün biraz gövde gösterisi dönemi gibi oluyor. Geçen yıl Anneler Günü'nde ciro ve satış adedi anlamında hedeflerimizin üzerine çıkmıştık. Bu yıl da şimdiye kadar yaşadığımız durumdan çok iyi bir noktada olduğumuzu gözlemliyoruz." diye konuştu.

Eskiden sadece ihtiyaçlara yönelik hediye seçimine dikkat edilirken, artık anneleri neyin mutlu edeceğine, keyiflerini nasıl artıracaklarına, hayatlarını ne kadar kolaylaştıracağına bakıldığını anlatan Yıldız, şunları ifade etti:

"Anneler Günü dönemi öncesinde yaptırdığımız bir araştırma gösteriyor ki Anneler Günü hediyesi olarak alınması hedeflenen küçük ev aletlerinin başında, kahve makineleri ile kişisel bakım ürünlerinin ön planda olduğunu gözlemliyoruz. Arzum olarak Türk kahvesi keyfi sunduğumuz okka serimiz bu dönemde oldukça fazla talep görüyor. Anneler güzelliklerine bakımlarına önem gösteriyor. Biz de saç bakım kategorisinde lider marka olarak annelerin saç bakımlarına destek olacak birçok ürünü sunuyoruz. Arzum olarak, annelere keyif ve güzellik sunmaktan oldukça mutluyuz. Özel günler haricinde küçük ev aletleri sektöründe toz torbasız elektrik süpürgesi ve şarjlı kullanımlı makinelerdeki büyüme daha hızlı artıyor."


- "Anneler zamandan tasarruf ve fonksiyonelliğe ihtiyaç duyuyor"


Mehtap Yıldız, keyif sunan hediye alternatiflerini annelerin hayatını kolaylaştıracak ürünlerin takip ettiğini, 51 yıldır kadınların en büyük yardımcısı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Günümüz annelerinin yoğunluğunun bilincinde olduklarını anlatan Yıldız, "Zamandan tasarruf ve fonksiyonellik ev işlerinde en çok ihtiyaç duydukları şey. Bu yoğun tempolarında onlara ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Tüketiciler, sürekli kullandıkları ve bir türlü onları mutlu edemeyen, zorlayan ürünlerin en fonksiyonelini, en rahatını arıyor." dedi.


Yıldız, Arzum'un bu yıl Anneler Günü'nde öne çıkardığı ürünlere değinerek, şunları ifade etti:

"Bu yıl Anneler Günü'nü yeni Dreamline serimizle kutluyoruz. Tasarıma ve renge önem veren annelerin vazgeçilmezi olacak seri; tostçu delux ızgara ve tost makinesi, çaycı lüks çay makinesi, okka minio Türk kahvesi makinesi, prostick 1500 blender ve hestia multi blender set ürünlerinden oluşuyor. Ürünlerimiz hepsi yeni teknolojilerle donatılmış, annelerin hayatını kolaylaştırmaya ve onlara hız kazandırmaya yönelik. Bunlara ek olarak, Arzum Bellissima Beach Waves saç maşamız, Arzum Technoart el blender ve yeni elektrik süpürgelerimiz Olimpia Prime ve Olimpia Plus öne çıkardığımız ürünlerimiz arasında."


- "Ar-Ge ve tasarım alanında yatırımlarımıza son sürat devam edeceğiz"


Mehtap Yılmaz, Arzum'un bu yıla ilişkin beklenti ve hedefleri hakkında da bilgi vererek, 2017'yi hem ciro, hem pazar payı, hem de karlılık anlamında Arzum'un tarihindeki en iyi yıl olarak kapattıkları bilgisini verdi.

Ciro olarak geçen yılı 2016'ya kıyasla yaklaşık yüzde 22'lik bir artışla kapadıklarını anımsatan Yılmaz, "Bu oranla yüzde 10'luk pazar büyümesinin üzerine çıktık. Bu yıl yüzde 15-20 civarında bir büyüme öngörüyoruz. Pazar cirosunun ise 2018'de yüzde 10 büyüyeceği tahmin ediliyor. Hükümetin orta vadeli programda büyüme beklentisi yüzde 5,5 civarında diye öngörülüyor. Biz de büyümenin yüzde 5'in üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Ar-Ge ve inovasyon alanında yaptıkları yatırımlardan bahseden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizim ana yatırım alanımız Ar-Ge ve tasarım. Ürünlerimizle son iki yılda toplam 18 tane tasarım ödülü aldık. InovaLig'de İnovasyon Kültürü ve Organizasyonu alanında birinci olmamız tamamen bunun sonucu diyebilirim. Bu yolda yatırımlarımıza son sürat devam edeceğiz. Şu anda 10'a yakın Ar-Ge projesi üzerinde çalışıyoruz. En az bir o kadar da proje adayı olarak değerlendirdiğimiz fikir var. Projelerimize baktığımızda, ağırlığın lider olduğumuz ve pazar payımızı arttırmak istediğimiz alanlarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl, ciromuzun yüzde 3'ünü Ar-Ge'ye ayırdık.

Geçen yıllarda ürettiğimiz Nar, Marin-Mercan serileriyle başlattığımız tasarım ve renk trendini 2017'de Mürdüm-Papatya serileriyle devam ettirdik. Bu yıl ise Dreamline renk serisini lanse ettik. Sadece son 2 yılda 7 ürünle toplam 18 ödülün sahibi olduk. Bunlara ek, geçtiğimiz gün 2018 Plus-X ödüllerinde 4 ürünümüz için 8 dalda daha ödül aldık. Ödüllerimiz günden güne artıyor."