Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Selim Erol, kurumdan 22 bin vatandaşın 15 ile 9 bin 700 TL arasında toplam 4,6 milyon lira alacağı olduğunu belirterek, ilgili kişilerin Antalya Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Selim Erol, yaptığı açıklamada, il müdürlüğünden vatandaşların adına gönderildiği halde hala alınmayan 4 milyon 582 bin 678 TL parayı almalarını, aksi halde bu rakamın 5 yıl içerisinde zaman aşımına uğrayacağını kaydetti.

Alınmayan paraların 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren, rapor parası, tıbbi malzeme, diş parası, hasta alt bezi, cenaze yardımı ödemeleri gibi konuları kapsadığını aktaran Erol, "SGK, ceza kesen, korkutan anlayış yerine, öğreten, yol gösteren, bilgi veren bir anlayışla çalışmalarına devam etmektedir. Öncelikli görevimiz vatandaşlarımızın hakkına sahip çıkmaktır. Daha önceleri bu tür meblağlar, zaman aşımından sonra direkt olarak devlete gelir (irad) kaydedilirdi. Antalya SGK İl Müdürlüğü olarak vatandaşımızın hakkı olan bu parayı yine vatandaşımızın eline geçmesini istiyoruz." dedi.

Söz konusu kalemlerle ilgili herhangi bir işlem yapan ve ödemesini almayan vatandaşların www.antalyasgk.gov.tr adresine girerek, 'Antalya SGK 4,6 milyon paranın sahibini arıyor' başlığı ile yayınlanan listeden isimlerine bakabileceklerini ifade eden Erol, alacaklı listesinde ismi olan vatandaşların kuruma müracaat etmeleri çağrısında bulundu.




TRT Haber