Birçok kez gündeme gelen ve bazı eleştirelerin hedefinde olan uygulama konusunda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur'dan yazılı bir açıklama geldi. Yeni uygulama hakkında sadece 5 kişinin şikayetçi olduğunu aktaran Uğur'un açıklaması şöyle; 
"2016 yılında İBB Beyaz Masa ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Çağrı Merkezi’ne ulaşan şikayetlerin yüzde 51’inin kısa mesafe yolcu almama üzerine olduğu tespit edilmiştir. Şikayetlerin önüne geçilmesi, hem taksicilerin hem de yolcularımızın mağduriyetinin giderilmesi amacı ile İBB UKOME tarafından İstanbul’da taksilerde en düşük ücret 8.70 TL. olarak belirlenmiştir.

Uygulama taksimetre zammı olmadığı için ücretlerde herhangi bir değişiklik içermemektedir. Açılış, km ve beklemede yazan fiyatlar aynı olmakla birlikte; 2.40 km. altında yapılan yolculuklarda ödenecek tutar 8.70 TL. olarak uygulamaya geçmiştir.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan açıklama yapan kişilerin belirttiği gibi 8.70 TL.’nin açılışta uygulanması Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığının Taksimetre Yönergesine aykırı olduğu için mümkün değildir.  Uygulamanın başlamış olduğu bir hafta içerisinde Oda’mıza ulaşan ve fiyatlandırma konusunda bilgi sahibi olmamaktan kaynaklanan şikayet sayısı beştir. Bunun yanında kısa mesafe müşterisi almama sorununun çözülmesi hakkında müşterilerimizden gelmekte olan teşekkür e-postaları da mevcuttur.

Meslektaşlarımıza müşterilerimizi bilgilendirme noktasında hassas davranmalarını, sorun yaşadıklarında 444 15 23 numaralı telefondan Oda’mıza ulaşmalarını öneririz. İstanbul’daki taksiler ile ilgili karar mercii İBB, taksicileri temsil etmeye yetkili kurum da tek ihtisas odası olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’dır. Değerli medya mensuplarımıza İstanbul’un vizyonunu değiştirecek her çalışmamızda olduğu gibi bu konuda da yolcularımızı ve esnafımızı bilgilendirme hususunda gösterdikleri destek için teşekkür ederiz.

Yeni ücretlendirme ne şekilde yapılıyor?
Taksiye bindiğimiz zaman açılış ücreti olarak taksimetrede 3.45 TL. yazıyor. Gittiğimiz km. başına 2.10 TL. fiyat ekleniyor. 8 TL.’nin altında yazan bir mesafede indiğimiz zaman taksi şoförü taksimetredeki ödeme butonuna basıyor. 8.70 TL. tutarını görüyoruz. Uzun mesafe müşterileri için fiyatta herhangi bir değişiklik olmuyor."


CNN Haber