Sınav soruları çalışanların iştigal ettiği konulardan seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak.

Taşeron çalışanların kadroya alınmasında takvim ve uygulanacak esaslar belli oldu. Buna göre, başvurular bugün başlayacak ve 10 gün içinde tamamlanması zorunlu olacak. Kalan tarihler içinse, tavsiye niteliğinde süreler oluşturuldu.

Tüm süreçlerde bir aksama olmazsa 2 Nisan sonu itibariyle kadro işlemleri tamamlanmış olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin usul ve esaslara göre, genel ve özel bütçeli kuruluşlar, sosyal güvenlik kurumları ve düzenleyici-denetleyici kurumlardaki taşeron çalışanlar kadroya alınacak. Kapatılan Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ile Şeker Kurumundaki personel için de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sorumlu olacak.

Yeni yılda kadroya geçmek için günler öncesinden evraklarını hazırlayan taşeron işçiler, gerekli evrakları ve doldurdukları formları ilgili birimlere sunarak müracatlarını yapmaya başladı. Kadroya geçişlerin yapılacağı bazı kurumlarda mesainin ilk saatlerinden itibaren yoğunluk oluştuğu görüldü.
 

MERKEZİ İDARELER AÇISINDAN ÖRNEK BAŞVURU FORMU VE DİLEKÇE

Yönetmeliğe göre, merkezi yönetim kapsamındaki idareler açısından, kapsama girenlerin, aşağıda yer alan Ek-1 sayılı başvuru formunu eksiksiz doldurması, ilave olarak da örnek-1 dilekçeyi doldurarak, 11/1/2018 tarihi mesai bitimine kadar idaresine vermesi gerekmektedir.

MAHALLİ İDARELER AÇISINDAN ÖRNEK BAŞVURU FORMU VE DİLEKÇE

Mahalli idarelerde belediye şirketlerine bağlı olarak çalışacaklar açısından ise aşağıda yer alan Ek 2 sayılı başvuru formu ve örnek 1'deki dilekçe doldurulmalıdır.