Bu yıl Rusya krizi, terör olayları gibi nedenlerle zorlu bir dönem geçiren ve kaybı telafi etmek için iç pazara odaklanan turizm sektörü yeni kampanyalar başlatıyor. Memura indirimli tatil için Turizm Bakanlığı ile görüşmelerini sürdüren sektör, kalabalık üyeye sahip birlik ve derneklerle de iletişime geçti. Turizmciler ilk anlaşmayı ise Türkiye Barolar Birliği ile sağladı. TÜRSAB'a kayıtlı 60 tur operatörü, Barolar Birliği'ne kayıtlı 100 bin avukat ve ailesine yüzde 10 ila 30 arasında özel indirimler yapacak.

MEMURA İNDİRİM 1 AYA NETLEŞECEK

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, iç pazarı canlandırmak için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. Ulusoy, "Çok üyeye sahip dernek ve birliklerle görüşmelerimiz oldu. Bu yönde çalışmalarımızın ilk meyvesini de Barolar Birliği ile yaptığımız anlaşmayla aldık. Kampanyaya katılan TÜRSAB üyesi tur operatörleri, Barolar Birliği'ne kayıtlı avukat ve ailelerine özel indirim ve imkanlar sunacak" dedi. Sayıları yaklaşık 3.5 milyonu bulan kamu personeline yüzde 30 indirim yapılması için de Turizm Bakanlığı'na proje sunduklarını hatırlatan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, bir ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.

ÖZEL SEKTÖRE PROJE YAPABİLİRİZ

Yeni potansiyel oluşturmak için özel sektör çalışanlarıyla da ortak projeler geliştirilebileceğini aktaran Ulusoy, "Büyük şirketlerle özel anlaşmalar yapabiliriz" ifadelerini kullandı. Bu yıl erken rezervasyon kampanyasıyla yapılan rezervasyonların bir önceki yıla oranla yüzde 25 arttığını aktaran Ulusoy, turizmcinin yaşadığı kaybı minimize etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

BAYRAMDA 500 BİN İLAVE TURİST

Bayram tatilinin 9 güne uzatılmasının sektörde doping etkisi yarattığını belirten Başaran Ulusoy, şunları anlattı: "Erken rezervasyon kampanyaları sayesinde Türk turistin tatile çıkma alışkanlığı değişti. Geçen yıl erken rezervasyon ile tatile giden Türk turist sayısı 3.2 milyondu. Bu yıl ise rakam 4 milyonu buldu. 9 günlük bayram tatiliyle birlikte 500 bin kişi daha tatile çıkacaktır."


BETÜL ALAKENT/SABAH