ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı kesimlerin dövizdeki hareketlilik üzerinden "fırsatçılık" yaptığını belirterek, "Girdi maliyetinin bütün kalemleri Türk Lirası olan bazı işletmeciler satış fiyatlarını dolar ve avro bazında belirliyor, etiketlerine döviz zammını yansıtıyor. Bu tür fırsatçıların önüne geçilmeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, son haftalarda döviz kurlarının yükselmesiyle birçok kişinin kur artışını fırsata çevirmeye çalıştığına dikkati çekti.

Tüm girdileri Türk Lirası olanların döviz üzerinden etiket kullanmasının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Girdi maliyetinin bütün kalemleri Türk Lirası olan bazı işletmeciler satış fiyatlarını dolar ve avro bazında belirliyor, etiketlerine döviz zammını yansıtıyor. Bu tür fırsatçıların önüne geçilmeli. Tüm alışverişlerimizi Türk Lirası üzerinden yapmalıyız. Kimse doların arkasına saklanmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Bedevi Palandöken, döviz spekülatörleri yüzünden halkı fakirleştirmeye kimsenin hakkı olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bugün bizi kendi paramız üzerinden vurmaya kalkanlara fırsat vermeyelim. Uluslararası oyunların oynandığı bugünlerde sadece toprağımıza sahip çıkmamız yetmez, paramıza da sahip çıkmalıyız. Biz doların belini ancak kendi paramıza ve değerlerimize sahip çıkarak kırarız."