UŞAK (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, sanayi üretimini arttırmak için her zaman gerekli tedbirleri alan bir hükümet olduklarını belirterek, "Özellikle teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı ziyaret eden Ağbal, kentte belediyenin gerçekleştirdiği projelerle ilgili bilgi aldı.

Ağbal, Uşak'ta belediye, valilik ve sanayicinin tam bir uyum içinde çalışma yürüttüğünü, sağlanan teşviklerin sanayicilere yansımasını görmek üzere Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret edeceğini söyledi.

Uşak'ta belediyenin yaptığı kentsel dönüşüm ve Kent Park projelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, "Uşak'ın bir sanayi kenti olduğunu biliyordum. Sanayi üretimini arttırmak için her zaman gerekli tedbirleri alan bir hükümetiz. Özellikle teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik." diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Uşak Belediye Başkanı Cahan, Uşak Dokurevi'nde üretilen Uşak Halısı'nı Bakan Ağbal'a hediye etti.

- Fabrikaları inceledi

Maliye Bakanı Ağbal, daha sonra Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kandemiroğlu Tekstil-Rejenere İplik Geri Dönüşüm Fabrikasını ve Özerdem Mensucat Battaniye ve Ev Tekstili Üretim Tesislerini gezdi, incelemelerde bulundu.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Ağbal, Türkiye'nin ticareti ve sanayisi ile iftihar ettiklerini söyledi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapmak için 500 yatırımcının sıra beklediğini öğrendiğini aktaran Ağbal, "Londra'dan, New York'tan Türkiye'yi değerlendirenler, gelsinler masa başında ürettikleri raporları burada yazsınlar. Türkiye'nin üretim gücünü ve potansiyelini burada görsünler." ifadelerini kullandı.

- "Ülkemize olan inancımız artıyor"

Ağbal, Türkiye ekonomisinde çarkların etkilenmeden döndüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu ziyaret bugün benim açımdan çok önemli. Sanayicilerimizle ve iş adamlarımızla bir araya geldiğimizde ülkemize olan inancımız artıyor. Yeter ki engelleri kaldıralım, bürokrasiyi azaltalım. İlave teşvikler ve destekler verilecek tabii ki. Dünya yepyeni bir evreye girdi. Sanayici ve iş adamlarımızla konuşup bu destekleri nasıl arttırabiliriz onu konuşuyoruz.

Yıllarca konuşulan sanayi elektriği üzerindeki TRT payını kaldırdık. Son 3 yılda vergi kanunlarında yaptığımız değişikliklerin yarısından fazlası imalat sanayisi üzerindeki vergisel maliyetlerin kaldırılması üzerine kurulu. OSB'lerde emlak vergisi kalmadı. Nerede organize sanayi, imalat sanayisi varsa biz devlet olarak yanlarındayız."