İSTANBUL (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, yarın başlayacak.

TİM'den yapılan açıklamaya göre, TİM'in düzenlediği Türkiye Tasarım Haftası, 8 Kasım Çarşamba günü başlayacak. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndan gerçekleşecek etkinlikler 12 Kasım Pazar günü sona erecek. "Tasarımın Potansiyeli" temasıyla gerçekleşecek etkinliklerde yerli ve yabancı 103 konuşmacı, 32 konferans ve panel 17 sergi, 52 tasarım ofisi ve bireysel tasarımcı ve 14 atölye bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugüne kadar "Made in Turkey" yazan ürünler ile gurur duyduklarını belirterek, Dünyaca ünlü markaların etiketinde bu ifadeyi görmekten istisnasız her zaman etkilendik. Ancak küresel ekonominin ve ticaretin geldiği günümüz koşullarında artık daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Artık dünyaca ünlü markalara üretim yapan fason bir ülke olmaktan çıkıp, dünyaca ünlü markalar üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz." dedi.


- İç mekanda 2018 -2019 trendleri Trend Alanında olacak


"Designed in Turkey" (Türkiye’de Tasarlanmıştır) ile var olmak ve hakimiyet kurmak istediklerine dikkati çeken Büyükekşi, TİM'in, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi açmak isteyen firmalara sunduğu ücretsiz danışmanlık hizmetinin devam ettiğini söyledi.

Türkiye Tasarım Haftası'nda Game of Thrones dizisinin takılarını tasarlayan Yunus Ascott ve Eliza Higginbottom'ın yansısıra Lady Gaga ile Michael Jackson gibi dünyaca ünlü şarkıcıların kostümlerini tasarlayan Zaldy Goco, ambalaj tasarımlarıyla dünya çapında üne kavuşan Orhan Irmak gibi konuşmacıların yanı sıra, Türk gelenek ve zanaatlarının çağdaş tasarımla buluştuğu Türk Tasarımının Genetik Kodları gibi sergiler yer alacak.

2018 -2019 sezonunda iç mekan tasarımlarında öne çıkan trendler, Trend Alanında olacak.