TRABZON (AA) - Türkiye'nin girişimci kadınları, "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Trabzon Buluşması"nda bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Zuhal Akyüzlü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, karar mekanizmalarında mutlaka kadınların olması gerektiğini söyledi.

Of Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı da olan Akyüzlü, dört dönemdir Meclis Başkanlığı yaptığını anımsatarak, "Pozitif ayrımcılık olmasından yanayım ama vasıfsızlıktan yana değilim. Sizlerin donanımlı olması ve 'kadın olarak varım' demeniz gerekiyor. Gücünüzü karşınızdaki insanlara iletmeniz ve 'sırf kadın olduğum için beni oraya getirin' demek doğru bir şey değil." dedi.

Akyüzlü, dürüst olmak, işi iyi ve zamanında yapmak, mütevazi olmak ve bunları topluma iyi yansıtmanız gerektiğini dile getirerek, "Üyelerim arasında kadınların daha fazla olmasını istedim ama başarılı olamadık. Kadının sadece fiziki değer değil, beyinsel, düşünce, yaşama biçimi, dünyaya bakış olduğunu topluma anlatmak istiyorum. Bu anlamda önemli bir misyon ve görevim olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ise kadınların iş hayatında önemli yeri bulunduğunu aktardı.

Ulusoy, toplantının organize edilmesindeki amacın, toplumda rol model olmuş değerli insanların aktaracağı bilgi, tecrübe ve düşünceler ile geleceğin sahibi gençlere katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, kadınlara fırsat tanındığında başarılı işlere imza attıklarına dikkati çekerek, "Ülkemizde en büyük arzumuz üreten ve kendi yeterliliğini sağlamış, güçlü bir ekonomik yapı, sosyal ve refah düzeyi yüksek bir iş gücü sağlayabilmektir. Çünkü güçlü bir ekonomi refah düzeyi yüksek bir gelecek demektir." diye konuştu.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, anne olduktan iki gün sonra işe geri döndüğünü anlatarak, ofisinin arka kısmına çocuğu için özel oda yaptırdığını ifade etti.

Kızını üç yaşına kadar iş yerinde büyüttüğünü belirten Gedik, "Çok kolay olmadı. Zor bir dönem geçirdim ama yine de işimi bırakmadım. Çocuklarıma da bunu aşılıyorum." dedi.

TOBB Makine İmalat Meclis Üyesi Merih Eskin de sanata yatkın olduğunu ancak babasının yönlendirmesiyle işletme eğitimi aldığını söyledi.

Eşi ile 1980'li yıllarda şirket kurduklarını anımsatan Eskin, iş hayatında karşılaştığı zorlukları katılımcılarla paylaştı.

Her zaman işinde en iyisi olmak için mücadele verdiklerini vurgulayan Teksan Jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ata Erduran ise babasının desteğiyle elektrik elektronik mühendisliği okuduğunu, daha sonra şirketlerinde iş hayatına başladığını söyledi.

TOBB, Trabzon TSO ile Habitat Derneğinin katkıları ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü ise Efsun Gedik yaptı.