İSTANBUL - AK Parti'nin yüzde 50'ye yakın oy alarak üçüncü kez iktidara gelmesi sonrasında iş dünyası temsilcilerinden açıklamalar geldi.

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, "Yeni parlamentonun Türkiye’deki demokratik standartları yükseltme ve refah seviyesini artırma yolunda her türlü çabayı sarf edeceğine dair umudumuzu vurgulamak isteriz" denildi. Dün gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinde, resmi olmayan sonuçlara göre, AKP oyların yüzde 49.9'unu, CHP yüzde 25.9'unu, MHP yüzde 13'ünü ve bağımsızlar yüzde 6.6'sını elde ederken, buna göre milletvekili dağılımları sırasıyla 326, 135, 53 ve 36 oldu.

TÜSİAD, önümüzdeki dönemde iş dünyasının hükümetten ekonomik beklentilerini; makroekonomik istikrarın güçlendirilmesi, sürdürülebilir büyümenin güvence altına alınması amacıyla, uyumlu para-maliye politikalarıyla finansal istikrarın ve fiyat istikrarının korunması, güçlendirilmesi, verimlilik tabanlı, sürdürülebilir büyüme için mikro reformların hayata geçirilmesi, istihdam kapasitesinin güçlendirilmesi ile işsizliğin azaltılması olarak sıraladı.

Açıklamada, "Yeni dönemden beklentimiz; yeni anayasayı geniş katılım ve uzlaşma ile tamamlamış, AB üyeliğine yakınlaşmış, ekonomik istikrarı güvence altına alarak istihdam kapasitesini artırmış ve işsizliği azaltmış bir Türkiye’dir" denildi.

TOBB: TARİHİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu da yaptığı yazılı açıklamada, yeni dönemde TBMM'ye, toplumun yeni anayasa talebinin karşılanması ve 2023 hedeflerine ulaşabilmek için ekonominin ihtiyaç duyduğu reformların hayata geçirilmesi gibi tarihi görevler düştüğünü söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa ve Ortadoğu’da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda, iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye'nin bölgede önemli bir istikrar unsuru olacağını da kaydetti.

SABANCI: HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, demokrasi adına başarılı bir seçimin geride bırakıldığını belirterek, "Sonucun hepimiz için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Meclis'e giren partilerin el ele vererek birlik, beraberlik içinde yapılması gereken çalışmaları hayata geçirmelerini arzu ettiklerini belirten Sabancı, "Ülkemizin enerjisini, geleceğe dönük daha iyi bir Türkiye'yi gerçekleştirmek için kullanmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

ntvmsnbc