Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Mali darboğaz yaşayan şirketlerin, ‘nefes’ almasını sağlayan konkordatoya, iş insanı Necati Kurmel’in şirketleri için başvuruldu. Yarım asırlık Saray Halı AŞ ile çiftlilerinde 25 bin büyükbaş hayvan bulunan Saray Çiftliği (Saray Tarım Hayvancılık AŞ) ile, Necati Kurmel, Setenay Kurmel, Birant Kurmel ve Yunus C. Karaca için konkordato talep edildi.

MALİ DENGE BOZULDU
İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan konkordato başvurusunda, ekonomideki dalgalanmanın, şirketlerin mali dengesini bozduğu kaydedildi. Konkordato kararı verilmesi halinde, söz konusu şirketlerin, faaliyetlerine etkin bir biçimde sürdürebileceği kaydedildi.

Yarım asırlık Saray Halı ve Saray Çiftliği için konkordato talebi
Kayseri ve Adana'da tesisleri bulunan Saray Çiftliği, Avrupa'nın en büyük çiftliklerinden biri. 

DEVLER ARASINDA
Konkordato talebinde bulunulan her iki şirket de, kendi sektörlerinin önde gelen oyuncuları konumunda. 1972 yılında kurulan Saray Halı’nın ürünleri Türkiye genelinde bini aşkın mağazada satılıyor.
 

Yarım asırlık Saray Halı ve Saray Çiftliği için konkordato talebi
İş insanı Necati Kurmel, Türkiye'nin en zengin isimleri listesinde yer alıyor.

Kayseri ve Adana’da tesisleri bulunan Saray Çiftliği, Avrupa’nın en büyük çiftliklerinden biri. 20 yıl önce kurulan çiftlikte, büyükbaş hayvan besiciliği yapılan tesislerde, süt ürünleri üretimi de yapılıyor. Anılan şirketlerin kurucusu Necati Kurmel ise, Ekonomist Dergisi’nin son araştırmasına göre, Türkiye’nin en zengin 100 ailesi listesine girmişti. Saray Halı ve Saray Çiftliği adına konkordato davası açan şirket avukatı herhangi bir açıklamada bulunmak istemedi. Konu ile ilgili, ulaşmaya çalıştığımız iş insanı Necati Kurmel’den ise dönüş olmadı.