Erzincan Belediyesi belediyecilik hizmetlerine daha kolay ulaşımı sağlamak için, hem Android hem de IOS işletimli cihazlara uyumlu mobil uygulamasını faaliyete geçirdi.

Vatandaşlar artık güncel mobil uygulama ile cep telefonlarından belediye hizmetlerine rahatlıkla ulaşabilecekler. Mobil uygulama ile vatandaşlar artık Android ve IOS işletim sistemine sahip tabletler ve cep telefonları ile Erzincan Belediyesi’nin genel bilgi ve iletişim bilgilerinden güncel haberlerine, gün içindeki cenaze bilgilerinden toplu taşıma araçlarının yol güzergahlarına kadar ulaşabilecekler. Vatandaşlar belediyecilik hizmetlerini artık her an ceplerinde taşıyacaklar. Apple App Store ve Google Play Store’dan indirilecek uygulama ile güncel haberler, duyurular, etkinlikler, ihaleler, e-yayınlar, projeler, meclis kararları, borç sorgulama, evrak, istek şikayet bildirimi ve sorgulaması ve Erzincan Belediyesi’ne ait kurumsal bilgilere istedikleri her yerden rahatlıkla ulaşabilecek. Uygulamadaki E-Belediye linkinden borç bilgileri, tahakkuk bilgileri, arsa rayiç değerleri, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları ve çevre temizlik tarifelerinin bilgilerine ulaşabilecek, tahsilat işlemlerini de buradan yapabilecekler.

Vatandaşlar artık belediyenin projelerine Bir fikrim var linki ile daha kolay katkıda bulunabilecekler, projelerini ve önerilerini bu linkten Erzincan Belediyesine iletebilecekler. Uygulamadaki çek gönder linkiyle ise şikayetlerini veya taleplerini fotoğrafla Erzincan Belediyesi’ne ulaştırabilecekler.

Mobil uygulamanın faaliyete geçtiği müjdesini haber veren Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, "Erzincan Belediyesi’ni halkın kolay ulaşımına açmak için her tür imkanı kullanıyoruz. Günümüz teknolojisini de takip etmemiz gerekiyor. Hemen hemen herkesin elinde sürekli telefon görüyoruz. Vatandaşlarımızın telefonlarından da kolaylıkla belediyemiz sitesinden işlemlerini yapabilmelerini istiyoruz. Bu nedenle mobil uygulamamızı faaliyete geçirdik. Hem internet sitemizi güncel daha kullanışlı bir hale getirdik hem de mobil uygulamayı faaliyete geçirerek vatandaşın işlemlerini her an her yerde yapabilmesine olanak sağladık " ifadelerini kullandı.