Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Atatürk’ün vefatının 80’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, “Güç birliği etmiş düşmanlarca yok edilmek istenilen bir ülkenin, verilen büyük mücadeleler sonucu, çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren Atatürk, Türk Milletinin gönlünde ebediyen yaşayacaktır” diyen ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk; tarihin seyrini değiştiren ve Türk Milleti’ne yeni ufuklar açan büyük bir lider, milletimizin verdiği destansı bağımsızlık mücadelesinin sembolü, Türk’ün sarsılmaz iradesi ve azminin ete kemiğe büründüğü bir şahsiyettir. Hayatını ülkesine adayan Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve onları yüceltmek milletimizin her ferdinin görevidir.”

Türk Milletinin binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek azim ve kararlılıkta olduğunu vurgulayan Başkan Yücelik, “Türk Milleti’nin asil evlatları, Atatürk, silah arkadaşları ve bu topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bir emaneti olan bu aziz vatan topraklarını sonsuza kadar canı, kanı pahasına koruyacaktır. Vefatından bugüne 80 yıl geçmesine rağmen onun emanetine bağlı bir neslin olduğunu görmek, gelecek adına bizleri umutlandırıyor. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 80’inci yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” açıklamalarında bulundu.