Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, kardeş şehir protokolü imzalanan Salfeet Belediyesi’ni ziyaret etmek üzere Filistin’e gitti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eylül ayında Eskişehir’de imzalanan protokol neticesinde Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehir olduğu Salfeet Belediyesi’ni ziyaret etmek üzere Filistin’e gitti. Başkan Ataç’a Filistin ziyaretinde Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye’nin yanı sıra Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri Halil Ersen Yeniceli, Yahya Çelik, Mete Yılmaz, Mustafa Birsen ve Tuncer Köküer de eşlik etti. Salfeet Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Tepebaşı heyeti ilk olarak, ülkenin en önemli mekanlarının başında gelen ve Müslümanlar için büyük önem taşıyan Mescid-i Aksa’yı ziyaret ederek burada namaz kıldı.

Başkan Ataç ve Tepebaşı heyeti daha sonrasında ise Salfeet Belediye Başkanı Abdalkarim A.A. Zubaydi ile makamında bir araya geldi. Ataç burada Zubaydi’ye camdan Yunus Emre figürü armağan etti. Burada Filistin ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Geçtiğimiz Eylül ayında, aslında geçmişi çok daha eskiye dayanan kardeşliğimizi resmiyete dökmüş ve Salfeet Belediyesi ile kardeş şehir protokolümüzü imzalamıştık. Şimdi ise Filistin topraklarına basıyor olmanın sevinci ve heyecanını yaşıyoruz. Kardeş şehrimizin yetkililerine, gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz. Salfeet Belediyesi aracılığı ile ülkemizin Filistin halkı ile paylaşacak birçok şeyi olduğuna inanıyorum. Bu inancın temelini ise kendimizi yabancı bir ülkede değil, sanki kendi toprağımızda gibi hissetmemiz oluşturuyor. Filistinli kardeşlerimiz ile ilişkilerimiz gelişerek devam edecek” ifadelerini kullandı.

Filistin ziyaretinde Salfeet Valisi İbrahim al-Balawi ile de görüşen Başkan Ataç ve Tepebaşı heyetinin Salfeet programı, çeşitli ziyaret ve temaslar ile devam edecek.