Psikolojik Sebeple de Olsa Uzun Evlilik Süresi İçinde Cinsel İlişki Kuramama Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılmasına Neden Olur.

Evlenmenin sosyal amacı yanında, cinsel arzuları tatmin etme gayesi de vardır. Bu hal evlilik birliğini temelinden sarsar. Evlilik süresi içinde cinsel ilişkinin başarılamamış olması karşısında eşlerde birbirine karşı haklı bir nefretin, en azından isteksizliğin doğacağı şüphesizdir. Böyle bir durumu davacı açısından bir kusur olarak kabul etmek mümkün değildir. Bu koşullar altında tarafların evlilik birliğini devam ettirmesi beklenemez. Uzun süreli birlikteliklerde aile birliğinin temelinden sarsıldığı (TMK.md.166/1) kabul edilerek boşanmaya karar verilmesi gerekir. Yargıtay kararları da bu yöndedir. Örneğin;  yerel mahkemede görülen boşanma davasında, taraflar arasındaki cinsel ilişkinin yokluğu sebebi ile boşanmanın reddine karar verilmiş ancak ilgili karar evlilikte cinsel ilişkinin olmaması sebebi ile Yargıtay 2.Hukuk Dairesinin 2012/7131E. 2012/26359K.sayılı kararı ile bozulmuştur.

 

(Bu köşe yazısı, sayın tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)