Terör saldırılarının kısa, orta ve uzun zamanda sonuç doğuran sosyolojik, psikolojik, siyasi v.b. sonuçları vardır. 
       
Teröristlerin ana hedefi taşeronluk yaptıkları emperyalist güçlerin planlarını kolaylaştırmak olduğundan mağdur ve teröriste bakılmaksızın terör eylemlerine topyekün karşı durulmalıdır.
         
Terörün asıl amacı; cinayetler neticesi toplumun çeşitli kesimleri arasındaki hayat bağlarını koparmak, derin yaralar açmak, yeni cinayetlere zemin hazırlamak, toplumdaki kopuşla birlikte insanları birbirine düşürmek ve birlikte yaşamayı imkansızlaştırmak yani her bireyin kendisinden farklı düşüneni düşman olarak görmesi böylece toplumun temel harcı olan demokrasi, özgürlükler ve adaletin yok edilmesidir.Ne yazık ki; teröristler de en çok dillerine barış, insan hakları ve demokrasi gibi kavramları dolar bunların arkasına sığınırlar. 
       
Türkiye'miz emperyalist güçlerce her daim bölüşülüp paylaşılmak ve sömürülmek istenmiştir. Terör olaylarının asıl amacı; insanımızı birbirine kırdırmak yani iç savaş çıkartmak için tahrik etmektir.
         
Bu noktada en önemli çözüm yine şeffaflık, mümkün olan en iyi ve en hızlı şekilde olayların aydınlatılması, asıl faillere ulaşmak çok zor olsa bile failleri ve bu olaylardan nemalananların ortaya esasen adaletin önüne çıkarılmasıdır. 
           
İnsanımız olayları günlük ve görünen yönüyle değerlendirmemeli,  uzun vadeli ve olaylardan kimin hangi faydayı sağladığına bakmalıdır. 
           
Açıkça söylemek gerekir ki kan ve cinayetten siyaseten en büyük faydayı kim sağlıyorsa o hem emperyalist güçlerin tetikçisi hem de terör örgütlerinin işbirlikçisidir.
             
Önümüzdeki günlerde lütfen dikkatle izleyin; kim ki bu olaylardan dolayı insani olanları bir tarafa bırakıyorum, politik olarak mağdur edebiyatı yapıyor ve bu tip saldırıların yaşanmaması için muhakkak kendilerinin var olması gerektiğini ve vazgeçilmez olduğunu söylüyorsa bu olaylarda bir ölçüde onların da parmağı ve sorumluluğu vardır...     

(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil SARI tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)