Bu haber, basın yayın organlarında pek az yer aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan bir protokol gereğince 5 ile 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı bir “Bilim Fuarı” düzenlenmiş.
Bilim Fuarı adı altındaki çalışmaya önceden belirlenen 1.000 pilot okul katılıyor. Bu okulların 202 tanesini İmam Hatip Okulları oluşturuyor.
TÜBİTAK’ın sayfasında yer aldığı üzere, bu yarışma ile “Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi” amaçlanıyor.
Yarışmaya katılan ve derece alan öğrencilerden biri de bir İmam Hatip Okulu öğrencisi.
Bu öğrencinin yaptığı proje : “Kur’anı Kerim dinletilen fasulyelerin, diğer fasulyelerden çok daha çabuk büyüdüğü ve geliştiği” yolunda.
Projenin adı “Canların Gıdası Kur’anı Kerim Projesi” .
Öğrenci, proje kapsamında diktiği fasulyelerden bazılarına “dünyaca ünlü hafızlardan” olduğu söylenen “Mustafa İsmail ve Abdüssamed’in” sesinden Kuran dinletiyor ve bu fasulyelerin diğerlerinden çok daha çabuk büyüdüğünü ve geliştiğini kanıtlıyor.
Aslında buna benzer araştırmalar dünyada, çok daha ciddi ortamlarda yapıldı ve ses titreşimlerinin gelişmeye katkısı olduğu sonuçları üzerinde duruldu. Ancak bu katkının “dini temellere” oturtulması bir ilki teşkil ediyor.
Hayırlara vesile olur inşallah.
Bir başka ilginç buluş ise tamamen farklı bir alanda yaşandı.
Yeşil alanlar ve demokratik haklar için direniş yapan kişilerin üzerine tazyikli su ve çeşitli gazlar sıkıldığını biliyoruz. Bu gazlardan örneğin biber gazının etkisinden kurtulmak için, çoğu öğrenim çağında olan genç öğrenciler tarafından çeşitli teknikler geliştirilmiş.
Bu öğrenciler, orta büyüklükteki su dolu “pet şişeleri” alarak, ortadan kesiyorlar. Şişenin kapak kısmına limon takıyorlar. Biliyorsunuz “limon” gazın etkisini azaltıyor ve gözleri biraz olsun rahatlatıyor. Açtıkları bir diğer yere de, nefes almayı kolaylaştıran bir takım sıvılar sürdükleri “süngerleri” yerleştiriyorlar ve yaptıkları bu “gaz maskesini” takıyorlar.
Sonra “Ver elini her yer Taksim, her yer direniş”.
Kupon karşılığı “Kuran Tilaveti CD’si” veren gazeteler yakında 30 kupon karşılığı gaz maskesi verirlerse şaşmamak gerekir.
İşte, içinde bulunduğumuz “ahval ve şerait” bu merkezde.