(DHA) -- Olay, Mustafa Kemal Mahallesi 3087 sokakta saat 13.30 sıralarında meydana geldi. 

İddialara göre, Maltepe Cezaevi'nden 1 hafta önce kaçan Özhan Özgür Ataün, geçtiğimiz Cumartesi günü annesi Sultan Ataün'le birlikte hırsızlık amacıyla bir eve girmeye çalışırken polis tarafından farkedildi. 

Ataün, polisin üzerine ateş ederek kaçarken, annesi yakalanarak gözaltına alındı. 

Sultan Ataün, pazar günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gidebileceği her yerde aranan Ataün, öğle saatlerinde, annesiyle birlikte, çalıntı otomobille yaşadığı mahalleden geçerken devriye görevi yapan polis tarafından fark edildi. Aracını polisin üzerine sürerek  kaçan, Ataün izini kaybettirmeye çalıştı. 

Lastiğe ateş adildi

Yaşanan kovalamaca sonucu, polis ekipleri, Ataün'ün kullandığı otomobilin lastiğine ateş etti. Lastiği patlayan araç kontrolden çıkarak bir apartmanın girişine çarptı. Otomobilde bulunan Sultan Ataün, gözaltına alınmak için indirilirken, oğlu polis ekiplerine direndi. Polis ekipleri, olay yerine destek çağırdı. 

Arbede yaşandı

87 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenilen Özhan Özgür Ataün, yardıma gelen ekiplerin de çabasıyla otomobilden indirildi. 

Polis otosuna götürülmek istenen Ataün'le polis arasında arbede yaşandı. Arbedede, başından yaralanan zanlı "Akrep" adı verilen zırhla araca bindirildi. 

Bu sırada, polisin birini gözaltına aldığını gören mahalleli sokağa akın etti. Polis ekipleri kalabalığı uzaklaştırmak için havaya ateş etti. 

Polis araçlarına bindirilen Özhan Özgür Ataün ile annesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Maltepe Cezaevi'nden geçtiğimiz hafta firar eden Özhan Özgür Ataün'ün,aralarında, hırsızlık, adam yaralama, cinsel saldırı, polise mukavemet ve polise silahla ateş etmek gibi suçların da bulunduğu 87 suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Anne Sultan Ataün'ün de hırsızlıktan sabıkalı olduğu bildirildi. Hastanede tedavisi tamamlanan Özhan Özgür Ataün'ün Şehit Hayrettin Yıldırım  Örnek Polis Merkezi'ne götürüldü. 

Evinde 15 bin TL'lik kartuş bulundu

Polis ekipleri zanlının evinde yaptıkları aramalarda piyasa değeri yaşlaşık 15 bin TL olan yazıcı kartuşu buldu. Sahte bir kimlik bulunan evde ayrıca hırsızlıkta kullandığı öne sürülen, tornavida çekiç, levye gibi aletler ele geçirildi.