ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, insan hakları ihlallerin önüne geçebilmek ve daha adil, özgür, yaşanabilir bir dünya için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Palandöken, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler'in, 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul etmesi sebebiyle kutlanan Dünya İnsan Hakları Günü'nün önemine işaret eden Palandöken, Türkiye'nin de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni 1949'da imzalayan 46 ülkeden biri olduğunu hatırlattı.

Palandöken, İnsan Hakları Günü'nün 69. yıl dönümünde bile çeşitli insan hakkı ihlalleri yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türki Esnaf ve Sanatkarları olarak, bu ihlallerin önüne geçebilmek ve daha adil, özgür, yaşanabilir bir dünya için mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz. Hiç kimsenin kimseden üstün olmadığını ve tüm insanların hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğduğunu toplum olarak çok iyi özümsemeliyiz. İnsan haklarının herkes tarafından bilinmesi için okul çağındaki çocuklarımızdan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine insan haklarının önemini anlatmalıyız."