İSTANBUL (AA) - İstanbul'da Filistin meselesini masaya yatırmak üzere düzenlenen 10'uncu Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu başladı.

Türkiye-Alemi İslam İlişkileri Merkezi ile Kudüs ve Filistin İçin Küresel Koalisyonunun işbirliğinde "Önder Ümmet Kudüs'e Dönecek" başlığı altında organize edilen foruma Arap ve İslam dünyasından 700'den fazla kişi katıldı.

Foruma AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Hamas Hareketi Başkanı İsmail Heniyye, Yurt dışında Yaşayan Alimler Birliği Başkanı Munir Şefik, Kuveytli Düşünür Tarık es-Suveydan, Hamas eski Başkanı Halid Meşal, Parlamentolararası Kudüs Platformu'ndan Nureddin Nebati, Senegalli Düşünür Muhammed Said Pa gibi birçok önde gelen şahsiyet katılıyor.

Forumda "Yüzyılın Anlaşması" Arap dünyasındaki devrimlerin gücünü kaybetmesi, Filistinli mültecilerin geri dönüş haklarının ellerinden alınmaya çalışılması, Kudüs'teki siyasi gelişmeler, Filistin uzlaşısı, Filistinlilerin karşılaştığı maddi zorluklar, "Ulusal Yahudi Devleti" yasası çalıştayı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilme tehditleri ve önlemler ile Gazze ablukası gibi konularla birlikte Filistin meselesinin de ele alınması bekleniyor.

Forumda ayrıca Filistin tarihi ile birlikte 2000 yılında başlayan İntifada'dan fotoğraflarla Filistin ürünü yemek ve giysilerinde olduğu bir sergi yer alıyor.