İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından, bu yıl 13'sü düzenlenen Contemporary Istanbul'un "Galeri Destek Programı"nı destekleyen iş insanlarına teşekkür plaketi verildi.

Çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'un Galeri Destek Programı kapsamında The Sofa Hotel'de yapılan basın toplantısı ve öğle yemeğine Ersoy'un yanı sıra kültür sanat camiasından isimler katıldı.

Toplantıda konuşan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, geçen yıl başlattıkları Galeri Destek Programı'nı bu yıl da kuvvetlendirerek devam ettirdiklerini söyledi.

Fuara katılımın geçen yıldan bu yana arttığını belirten Güreli, bu yıl yerli ve yabancı 83 sanat galerisinin fuarda yer alacağını dile getirdi.

Güreli, İstanbul'un çağdaş sanat ortamı açısından öneminin arttığına ve 2019'da daha da güçleneceğine işaret ederek, "Atatürk Kültür Merkezi'nin devam eden yapımı bizler için çok kıymetli. Bizim çocukluklarımız oralarda geçti. Yeniden hayatımıza kazandırılmasından dolayı çok memnunuz." dedi.

- 5 ülkeden 17 galeri

İstanbul'un geleceğinin iyiye gittiğini vurgulayan Güreli, çağdaş sanatın hayatın içerisinde daha fazla yer alması gerektiğini ve Contemporary Istanbul'un katkısının bu anlamda büyük olduğunu ifade etti.

Ali Güreli, Galeri Destek Programı kapsamında bu yıl Fransa, Romanya, Hollanda, Portekiz ve ABD'den 17 galerinin geldiğine dikkati çekerek, "Bu program önümüzdeki yıllarda devam edecektir ve zannediyorum özellikle bugünkü toplantımız ve basındaki yansımaların neticesinde de Türkiye'deki birçok kuruluş, 'Biz niye bu programın içerisinde yokuz? Gelecek yıl biz de olalım.' iştahını duyacaktır. Herkese örnek olmasını canı gönülden diliyorum." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmanın ardından, TAV Havalimanları Holding adına Kurumsal iletişim Direktörü Bengi Vargül Şen'e, Krea Gayrimenkul adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal'a, American Turkish Society adına Direktör Janset Batıbay'a, Herrick Feinstein LLP adına Eş Başkan Barbaros Karaahmet ve Eş Başkan Lawrence Kaye'e, Alterra Worldwide adına Kreatif Direktör Nil Tüzün'e, Credit Europe Bank ve Bucuresti Mall/Anchor Group adına Fiba Ticari Gayrimenkul Yatırımları A.Ş CEO'su Yurdaer Kahraman'a teşekkür plaketi verdi.

Plaket takdiminin ardından Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin ev sahipliğinde öğle yemeğine geçildi.