BİNGÖL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz ülkemizin bu direnişiyle tarihe altın harflerle yazılacak bir gecedir. O gece halkın gösterdiği kahramanlık gerçekten nesiller boyu anlatılacak bir destan." dedi.

Yılmaz, bir kafede düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde şehitleri rahmetle anan, gazilere de geçmiş olsun dileğinde bulunan Yılmaz, milletin bu hain girişimini topyekun bir dirençle bertaraf ettiğini anımsattı.

- "Milletin topyekun varlığına dönük bir kalkışmaydı"

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz, siyasi partiler, sivil toplum, medya, yerel yönetimler, bütün kesimleriyle Türkiye o darbeye direnç gösterdi. Vatanına, milletine, hukuka bağlı askerimiz, polisimiz ile hep birlikte bu darbe girişimi bertaraf edildi." diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Uluslararası güç odaklarının maşası olarak ülkenin birliğine, beraberliğine, demokrasisine ve milli iradesine kasteden hain yapılar başarılı olamadı. O gece Türkiye Büyük Millet Meclisi ve milli iradenin temsil edildiği külliyenin bombalanması o girişimi yapanların gerçek niyetini en güzel şekilde ortaya koydu. Darbe belli bir şahsa veya partiye yönelik değil aslında milletin topyekun varlığına dönük bir kalkışmaydı. Bunlar millet düşmanı, milli irade düşmanı ve dış odakların maşası yapılanmalar."

- "Halkın gösterdiği kahramanlık nesiller boyu anlatılacak bir destan"

Yılmaz, bir daha böyle hadiselerin yaşanmaması adına herkesin 15 Temmuz'u anması ve unutmaması gerektiğini belirterek, bu kapsamda şehitlik ziyaretleri, mevlit okutulması ve diğer birtakım etkinliklerle 15 Temmuz'un yad edileceğini aktardı.

15 Temmuz'da destansı bir direniş gösterildiğine işaret eden Yılmaz, halkın sokaklara çıkarak kaderini başkalarına teslim etmediğini vurguladı.

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz ülkemizin bu direnişiyle tarihe altın harflerle yazılacak bir gecedir. O gece halkın gösterdiği kahramanlık gerçekten nesiller boyu anlatılacak bir destan. O gece halk gerçekten olgunluğunu ve kaderine sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur. Maalesef uluslararası çevrelerin bunu görmemekte ısrar ettiklerini hep birlikte gözlemliyoruz. O gece medyanın, halkın gösterdiği kahramanlık, vatanına bağlı polisimizin, askerimizin kahramanlığı gerçekten nesiller boyu anlatılacak bir destan, bir kahramanlık hikayesi ama maalesef dünyada bunun yeterince karşılık bulmadığını görüyoruz."

Yılmaz, 15 Temmuz'dan sonraki süreçte Türkiye'de çok önemli dönüşümlerin yaşandığını belirterek, vatanına, milletine, demokrasisine sahip çıkan herkese şükranlarını sundu.

- "Terörle mücadelemiz kararlı şekilde devam edecek"

Olağanüstü halin (OHAL) kaldırılacak olmasına da değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"OHAL, FETÖ ve diğer terör örgütlerini ülkeden söküp atmak için 2 yıldır uygulanıyor. OHAL Türkiye Anayasası ve uluslararası hukukta yeri olan bir hukuki kavram. Terörle etkin mücadele yapılması için bu mekanizma kullanılıyor. Önümüzdeki dönemde kaldırılacak. Ama bunun yerine mevcut hukuk sistemimiz içinde gerekli birtakım düzenlemeler de yapılarak terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. OHAL'in kalkması terörle mücadelenin zaafa uğrayacağı, zayıflayacağı anlamına gelmiyor, tam aksine artık bu tehdit düzeyinin geldiği seviye dikkate alınarak normal hukuki çerçeve içinde bu mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecek inşallah."

Toplantıya AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler de katıldı.