ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Türkiye'de eğitimin tüm boyutlarıyla yeniden inşa edilmeye başlanacağı "3 Yıllık Program"ın temelleri, "2023'e Doğru Türkiye Eğitim Sistemi Bulma Konferansı"nda atılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplumun farklı kesimlerinden ve uzmanlık alanlarından temsilciler, Türkiye'de eğitim sisteminin geleceğini ortak akıl paydasında şekillendirmek amacıyla 8 Eylül Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek konferansta bir araya gelecek.

Konferansa, bilimden sanata, hukuktan medyaya, spordan iş dünyasına, sendikalardan düşünce kuruluşlarına kadar 21 farklı alandan 100'ün üzerinde eğitim gönüllüsü katılacak.

Açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yapacağı konferansta, "Nasıl bir müfredata ihtiyacımız var? Bu müfredatlarda öğrencilere hangi beceriler kazandırılmalıdır?", "Nasıl bir öğretmen istiyoruz?", "Kaliteli bir eğitim için nasıl bir okul ortamı oluşturmalıyız?", "Ülkemizde bölgeler arası eğitim farklarını gidermek için ne tür önlemler alınmalıdır?", "Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavları nasıl olmalıdır?", "Eğitim sisteminde izleme, değerlendirme, ölçme, denetim, özdenetim mekanizmaları nasıl olmalıdır?" ve "Eğitimimizde kültür, sanat ve spor etkinliklerine nasıl yer vermeliyiz?" başlıklı konular tartışılacak.